Reklama

GMT94 Yamaha: Louis Rossi propuštěn, šance pro Lucase Mahiase

Od druhého závodu MS-Endurance v Portimao převezme Lucas Mahias v továrním týmu Yamaha GMT94 místo po Louisi Rossim.

Tým GMT94 Yamaha nastupoval do nové sezóny vytrvaleckého mistrovství světa jako velký favorit. Vicemistr světa z loňského roku si na zisk titulu pořídil dvě jezdecké posily: Francouze Louise Rossiho a Itala Niccolo Canepu. Ovšem hned při sezonní premiéře v Le Mans se sny o zisku titulu rozplynuly.

Nová posila Rossi převzal motocykl na třetím místě, ovšem hned při prvním stintu havaroval. Po rychlé opravě se vrátil na trať do závodu opět on, a chvíli nato položil Yamahu opět do kačírku. Po třetím Rossiho pádu - vítěz domácího závodu Grand-Prix 2012 v Moto3 - musel mistrovský tým z roku 2004 a 2014 závod předčasně ukončit.

Nyní týmový šéf Christophe Guyot zareagoval na nešťastný závodní úvod Louise Rossiho. Od druhého závodu MS-Endurance v Portimao v polovině června nahradí Rossiho jeho krajan Lucas Mahias, který v Le Mans zaje v týmu R2CL bezchybný závod a bude tak pilotovat vedle Checy a Canepy motocykl Yamaha YZF-R1.

Zajímavost: Původně měli Rossi a Mahias společně vytvořit tovární tým Yamahy v závodním seriálu WorldSSP, ale do sezóny kvůli chybějícím penězům tým Martiala Garcii MG Competition vůbec nevyjel.

A ještě jedna zajímavost: Luis Rossi byl na jaře dokonce blízko uzavření smlouvy s českým týmem DRT Racing pro šampionát STK FIM 1000 Cup, ale nakonec k dohodě nedošlo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama