Reklama

Gamarino v šampionátu WorldSSP bez svého vědomí

Pozorným čtenářům našeho webu jistě neunikly dvě news: Ital Christian Gamarino je uveden ve startovní listině šampionátu WorldSSP s #11 v týmu Scuola Italiana Piloti jako stabilní pilot s motocyklem MV Agusta F3 675.

A ta druhá: Před několika dny oznámil tým Grillini Racing Suzuki, že za ně pojede prvních 5 závodů (10 jízd) šampionátu WorldSSP...

Časově tedy zhola nemožné a tak zde je vysvětlení samotného pilota: „Zapsali mě bez mého souhlasu! S týmem Scuola Italiana Piloti jsem několikrát jednal, ale nenašli jsme společnou dohodu. Nevím, proč mě zaregistrovali. Já jen vím, že budu závodit prvních pět kol v šampionátu světových Superbike a jestli existuje možnost, tak i v jiných závodech, s týmem Grillini Suzuki!“, vysvětluje 23-letý Janovan.

V tomto okamžiku se ale nabízí otázka: Proč Dorna dovolila týmu zaregistrovat pilota, s nímž neexistuje žádná smlouva?

Důvodem startů Gamarina v začátku sezóny 2018 je skutečnost, že stabilní jezdec tohoto týmu Říman Gabriele Ruiu bude debutovat v mistrovství světa Superbike až 26. května 2018 v Donington Parku, kdy dovrší věk 18 let. Do té doby - v královské kubatuře motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým - startovat nesmí, zde je předepsán věkový limit minimálně 18 let.

23-letý Gamarino závodil v kubatuře Supersport od roku 2011 a to v evropském šampionátu Supersport, a poté přešel v roce 2014 do mistrovství světa ve stejné kategorii, kde startoval celkem ve 47 závodech. 2016 byl ve stáji GoEleven týmovým kolegou našeho Ondřeje Ježka. V poslední sezóně závodil Gamarino za tým BARDAHL EVAN BROS. Honda Racing.

Nyní ho tedy čeká premiéra v šampionátu MS-Superbike.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama