Reklama

EWC: Lukoil BMW Motorrad CSEU vzdát nechtěl

Z 8. místa museli Roland Resch, Julian Mayer a Marin Ivanov z českého týmu Lukoil BMW Motorrad CSEU při Bol d’Or kvůli defektu převodovky zajet do svého boxu. Pak přece jen na P29 uviděli po 24h cílovou šachovnici.

Český tým Lukoil BMW Motorrad CSEU na sebe svými skvělými výsledky v Portimao (místo 10.) a Oschersleben (místo 7.) upozornil hned ve své první sezóně EWC a okažitě se zařadil mezi nejrychlejší privátní týmy. Na konci z toho bylo se ziskem 25 bodů celkově 20. místo.

Také při 80. ročníku Bol d’Or na okruhu Paula Ricarda byli oba Rakušané Roland Resch a Julian Mayer - aktuálně vedoucí jezdec seriálu Alpe Adria v královské kubatuře Superbike - a týmový kolega Marin Ivanov z Chorvatska v průběhu závodu hodně vpředu, než je defekt převodovky poslal z tratě do boxu - v tu chvíli jel český tým manažéra Amira Ghanema na osmém místě.

Ani chvíli ale nikdo z týmu neuvažoval o tom, že by závod vzdali: Naopak se jednohlasně rozhodli převodovku na BMW S1000RR vyměnit. A po dvou hodinách se mohli Resch, Mayer a Ivanov vrátit opět do závodu, nakonec z toho bylo P29.

„Když jsme se nacházeli na P8, tak už jsme se viděli celkově hodně vpředu, ale pak jsme byli vrženi nazpět do reality. Rozhodně jsme ale chtěli Bol d’Or za každou cenu dokončit. Naši mechanici ale dokázali převodovku i v těchto hodně pálivých okamžicích vyměnit. Byl to od nich doslova umělecký kousek“, pěl slova chvály na své mechaniky zkušený Rakušan Roland Resch.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama