Reklama

Ducati se rozhodla pro Doviho

Repsol-Honda bude dále závodit s Márquezem a Pedrosou, Ducati se představí 2017 s Lorenzem a Doviziosem; u Yamaha dostane šanci Vinales vedle Rossiho. Pomalu se tak startovní pole MotoGP dostává do podoby sezóny 2017.

Pravděpodobně se u Ducati rozhodlo v neprospěch Andrea Iannoneho už po GP Las Termas. Tam totiž «The Maniac» poslal k zemi týmového kolegu Andreu Doviziosa v posledním kole v předposlední zatáčce po ´šíleném´ předjížděcím manévru k zemi v boji o P2, a tím pádem zruinoval pódiová místa pro Ducati během jedné sekundy.

Po závodě v Le Mans, kdy Iannone a Dovizioso spadli na pozicích 2 a 3, bylo vše jasné: Ducati musí své rozhodnutí o druhém jezdci na sezónu 2017 oznámit ještě před Mugellem, jinak dojde při domácím závodě Grand Prix k další ostudě.

Rozhodnutí ve prospěch Doviziosa ostatně není zas tak velkým překvapením: Za své aktuální až P11 v šampionátu nese svůj díl viny pouze částečně, Dovi byl v Argentině sestřelen Iannonem, v Austinu pak Pedrosou.

Naopak Iannone je sice hodně rychlý, ale v posledních devíti závodech napříč sezónami 2015/2016 dojel pouze tři, naopak 6x havaroval.

Nyní máme za sebou pět z 18 závodů, ale tři velké tovární týmy MotoGP jsou už vlastně obsazeny.

Ducati Corse se rozhodla pro Lorenza a Doviziosa, Repsol-Honda potvrdila Daniho Pedrosu a smlouva s Marcem Márquezem bude prodloužena o další dva roky.

A Movistar-Yamaha bude v nejbližších hodinách pravděpodobně prezentovat Mavericka Vinalese jako nového týmového kolegu Valentina Rossiho.

Suzuki sice ještě neoznámila ani jednoho jezdce, ale bylo by velkým překvapením, kdyby to nebyla dvojice Andrea Iannone a Aleix Espargaró. Určitě bude ještě zajímavé, do kterého zákaznického týmu umístí Suzuki Johanna Zarca - LCR Suzuki místo LCR Honda?

Aprilia Racing má pod smlouvou kandidáta na titul mistra světa Moto2- Sama Lowese na sezóny 2017 a 2018, mezi Bradlem a Bautistou se rozhodne o druhém jezdci v továrním týmu z Noale.

Red Bull KTM si služby Bradleyho Smithe zajistila už samém začátku sezóny, druhý jezdec by měl být nějaký mladík z Moto2. Ale ti už jsou zadáni...

Tech3-Yamaha má už pod smlouvou Jonase Folgera, Pol Espargaró by měl absolvovat svou čtvrtou sezónu ve stejném týmu.

V Avintia-Ducati je jasným Barbera i na sezónu 2017, ovšem od Lorise Baze se rozhodně očekávalo více.

V týmu Pramac je samozřejmě Danilo Petrucci také na rok 2017 jasným kandidátem, Scott Redding musí začít dojíždět pravidelně v Top-10.

Jak to bude dále probíhat u LCR-Honda - Suzuki? (Crutchlow) nebo v týmu Marc VDS Honda (Miller, Rabat) se zřejmě dozvíme až v červenci nebo v srpnu, stejně jako u Power Electronics Aspar Ducati, kde smlouvy Yonnyho Hernandeze a Eugene Lavertyho po sezóně 2016 končí.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama