Reklama

Davide Brivio potvrdil jednání s Lorenzem

V rámci GP Francie v Le Mans se týmový manažer Ecstar Suzuki Davide Brivio vyjádřil ke dvěma hodně palčivým otázkám směřujícím k budoucnosti tohoto továrního týmu.

Jedna z nich je ta, zda se tým Marc VDS stane na sezónu 2019 satelitním týmem Suzuki. To ale není možné, dle Brivia není možné v sezóně provozovat satelitní tým. se musí tým vyrovnat s určitými omezeními.

To v praxi znamená, že belgická stáj Marc VDS bude s největší pravděpodobností v následující sezóně satelitním týmem Yamahy (místo dosavadního týmu Tech3 Monster) a opustí tak Hondu.

Druhou záležitost a sice jméno druhého továrního jezdce vedle Alexe Rinse ještě Davide Brivio nemůže potvrdit, ale přiznal, že jednají s Jorge Lorenzem. V případě neúspěšného jednání s Lorenzem - jeho gáži by měla platit firma Monster - jsou další dvě možnosti: U Suzuki by mohl zůstat Andrea Iannone - ten má ale nabídku od továrny Aprilia!, a samotná Suzuki má zájem o jednoho mladého jezdce - Francesca Morbidelliho - úřadujícího mistra světa Moto2, který letos ve své Rookie sezóně MotoGP závodí za Marc VDS Honda a je po GP Francie nejlepším Rookiem královské kubatury.

Brivio také dodal, že po Mugellu by měla být situace daleko jasnější.

Mimochodem: Dle nejnovějších zákulisních informací donese Jorge Lorenzo v případě svého závodění za Suzuki sponzorský příspěvek ve výši 2 milionu Euro.

Nezapomínejme: Po včerejším druhém místě Danila Petrucciho v Le Mans se jeho šance na závodění v továrním týmu Ducati Corse hodně zvýšily.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama