Reklama

Český souboj v Albacete při MSJ-Moto3

Karla Haniku čeká následující závodní víkend jeho premiéra v MSJ-Moto3, o tom už jsme psali. Ale Brňan nebude jediným Čechem na startovním roštu, nýbrž tím dalším bude aktuálně 13. pilot Red Bull Rookies Cupu Filip Salač.

Karel Hanika se postaví na start se startovním číslem #92, a pojede s motocyklem KTM za německý tým Freudenberg Racing Team.

Jak oznámil Salačův manažer Jan Štovíček (1. viceprezident ve společnosti Autoklub České republiky): Filip Sali Salač pojede v Albacete Moto 3 Junior World Championship! Držte palce tento víkend! Věřím, že Fíďa naváže na skvělý výsledek v Red Bull Rookies Cupu!“

Mladý český jezdec, naposledy dvakrát v Top-10 v Assenu v seriálu Red Bull Rookies Cupu, bude startovat se stejnou značkou motocyklu jako Hanika, tedy KTM, za tým HMA Llimsual Racing. Na kapotáži svého motocyklu bude mít startovní číslo #4.

A co se dá očekávat od jezdce ze Vsejan na Nymbursku? Jeho maminka je následujícího názoru: „V tomto šampionátu startuje většinou 35-40 jezdců, z toho zhruba 20 továrních teamů, takže dobrý výsledek pro nás bude co nejlepší umístění za první dvacítkou“.

Faktem je, že přihlášeno do Albacete je v kubatuře MSJ-Moto3 celkem 41 jezdců, přičemž letošního MSJ se zúčastní celkem 35 stabilních jezdců, z toho někteří jsou pravidelnými účastníky Red Bull Rookies Cupu 2016, jako třeba: dvojnásobný vítěz z Assenu Raul Fernandez, Ayumu Sasaki, Kaito Toba, Makar Yurchenko.

Ale na startovním roštu pravidelně vidíme teenagery z Asia Talent Cupu a třeba z nich pochází letošní vítěz GP Argentiny Khairul Idham Pawi, vloni v MSJ celkově šestý.

V celkovém pořadí nyní vede Lorenzo Dalla Porta se ziskem 118 bodů, se ztrátou 22 bodů je druhý Marcos Ramirez, 54 bodů ztrácí Kaito Toba, který závodí rovněž v Red Bull Rookies Cupu. Čtvrtý je Alonso Lopez a Top-5 kompletuje Ayumu Sasaki, lídr seriálu Red Bull Rookie.

Tak se nechme překvapit!

V sobotu 2. července se od 9.50 do 10.30 koná Qualifying Practice 1, od 13.20 do 14.00 potom Qualifying Practice 2.

V neděli od 9.50 do 10.05 je na pořadu Warm-Up.

Závod samotný se jede od 13.00 a je naplánován na 19 kol, což je celkem 67.450 m.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama