Reklama

Carlos Tatay pojede ME - Moto2

Carlos Tatay patřil v posledních letech k největším talentům v mistrovství světa Moto3, ovšem zajet nějaký skvělý úspěch se mu nepodařilo. A tak ho příští rok čeká sezóna v ME-Moto2 s motocyklem Kalex.

Podíváme-li se na úspěchy Carlose Tataye v posledních letech, tak 2019 vyhrál Red Bull Rookies Cup před Pedro Acostou, ve stejném roce se stal vice-mistrem světa juniorů Moto3 (nyní JuniorGP) za Jeremy Alcobou. 2020 a 2021 závodil tento Španěl za Avintia Team v MS-Moto3 a ukončil tyto sezony na P21 a P22.

Na sezónu 2022 přestoupil 19-letý Tatay do německé stáje PrüstelGP-Teamu, kde jezdil s motocyklem CFMOTO jako týmový kolega Xaviera Artigase - ovšem celkově to bylo zklamání. Sice získal Tatay o 4 body více než Artigas, a na okruhu Mandalika obsadil 2. místo, ale očekávalo se od něho více: Faktem je, že měří 1,74 cm a proti menším soupeřům tak nemá šanci.

Team PrüstelGP pojede 2023 s Artigasem a Joelem Kelso, a tak Tatay odejde do Moto2 do mistrovství Evropy. Zde bude závodit v týmu SAG manažera Eduarda Peralese s motocyklem Kalex.

Mimochodem: V MS-Moto2 pojede Eduardo Perales s dvojicí Bo Bendsneyder a Lorenzo Dalla Porta.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama