Reklama

Bradley Ray s wild card v Doningtonu

Vycházející hvězda BSB a lídr tohoto šampionátu Bradley Ray pojede s wild card závod MS-Superbike při domácím závodě v Donington Parku s motocyklem GSX-R1000R. Bude to opět další pokus továrny Suzuki pro comeback do světového šampionátu?

V říjnu 2017 jsme zažili premiéru nového motocyklu Suzuki GSX-R1000R v MS-Superbike. V Donington Parku budou lídr BSB Bradley Ray a jeho tým Buildbase Suzuki s wild card rovněž bojovat o světové body.

V sezóně 2015 naposled startoval v MS-Superbike tým Crescent s motocykly Suzuki, jezdci tehdy byli Randy de Puniet a Alex Lowes.

V říjnu 2016 byla na motocyklové výstavě Intermot v Kolíně prezentována nová GSX-R1000R, bez tovární podpory se pro 2017 ale nenašel žádný tým, který by se chtěl zúčastnit šampionátu MS-Superbike.

Suzuki vyhrála vloni v sedle s Tonim Eliasem suverénně mistrovství US-Superbike (celkem 12 vítězných závodů: 9x Elias, 3x Roger Hayden), v britském šampionátu se o jediné vítězství postaral v Assenu Sylvain Guintoli, v IDM naopak žádný úspěch.

Tým Denise Hertrampfa nastoupil kurážně s GSX-R1000R naposled vloni v Jerezu do MS- Superbike: V první jízdě měl Schmitter technickéh problémy s přívodem paliva, v jízdě druhé ho poslal k zemi Japonec Takahashi.

Letos měla Suzuki závodit v MS-Superbike s týmem Grillini, po známé aféře na začátku ledna 2018, kdy byl týmový šéf Andrea Grillini zatčen kvůli spolupráci s mafií, se ale ani zkušený Roberto Rolfo nebo mladík Gabriele Ruiu na startu MS-Superbike pochopitelně neobjevili.

Jaká je vlastně výkonnostní úroveň nové Suzuki, bychom mohli snad posoudit koncem května, kdy bude šampionát MS-Superbike hostovat na okruhu Donington Park. Tým Buildbase Suzuki zde pojede s pilotem Bradleym Rayem (20), který překvapivě vyhrál první dva závody BSB v Doningtonu a nyní je lídrem šampionátu BSB.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama