Reklama

Brad Binder chce 2017 jet přirozeně Moto2

Ačkoliv Brad Binder v Assenu obsadil až 12. místo, a poprvé se tak letos nepostavil na pódium, přesto dokázal svůj náskok v tabulce MS-Moto3 zvýšit. Pro příští sezónu 2017 plánuje lídr šampionátu postup do Moto2 – s týmem Aki Aja?

Po GP v Assenu má Brad Binder náskok celých 48 bodů na zraněného Jorge Navarra na špici pořadí MS-Moto3. V Nizozemí sice nedokončil Jihoafričan z týmu Red Bull KTM Ajo poprvé závod v Top-3, ale dokázal ustát kolizi, nespadl a projel cílem jako 12.

„Navarro, ačkoliv je nyní zraněný (zlomená lýtková a holenní kost pozn. Bosso) rozhodně ještě nevypadl ze hry o titul. Máme před sebou ještě deset závodů a jakmile se vrátí, tak se všechno může ještě změnit. Pokud se podíváme na tabulku MS, tak je sice nejvážnějším konkurentem Romano Fenati, ale vedoucí skupina je hodně velká, takže nemůžeme jmenovat pouze jedno jméno. Záleží to na trati a na závodě. Po každém průjezdu je na špici vždy jiné jméno. Samozřejmě, že mě bodový náskok trochu uklidňuje, a každý mluví o zisku titulu. To je samozřejmě můj cíl, ale já se soustředím vždy na dnešek.“, říká Jihoafričan a pokračuje: „Chci v příštím roce v každém případě postoupit do Moto2. Nevím ale, kam to bude, doufám, že se to brzy vyjasní.“

Jeho týmový šéf Aki Ajo provozuje rovněž tým v Moto2, takže se nabízí možnost, zaujmout místo Johanna Zarca, který dle všech aktuálních informací pojede 2017 v satelitním týmu Tech3-Yamaha Hervé Poncharala v královské kubatuře MotoGP.

Fin Ajo ale na přímou otázku, zda bude Binder nástupcem Johanna Zarca, odpověděl hodně zdrženlivě: „Je ještě příliš brzo, o něčem takovém mluvit. Máme ještě hodně času, o tom vůbec přemýšlet.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama