Reklama

Johann Zarco: Mistr světa je nazpět na špici

Dosud se žádnému mistru světa Moto2 nepodařilo obhájit svůj titul. Johann Zarco má nyní nejlepší šanci, tento mimořádný výsledek zopakovat, když se v Assenu dostal do čela MS.

Vloni se o to pokoušel Tito Rabat a nakonec se musel spokojit s umístěním v Top-3 a titul tedy neobhájil. Se ziskem 126 bodů je nyní Francouz po svém druhém místě v Assenu se shodným počtem bodů jako Alex Rins na špici bodové tabulky. Jelikož Zarco vyhrál letos tři závody Grand Prix a Rins jen dva, patří první místo 25letému Francouzi.

Zatímco Rins a Zarco mají tedy stejný počet bodů, tak třetí Sam Lowes na ně ztrácí pouze 5 bodů.

Všichni tři jmenovaní budou v sezóně 2017 startovat v královské kubatuře MotoGP.

Rins dostal před Zarcem přednost a pojede v továrním týmu Suzuki. Zarco měl sice už podepsanou předsmlouvu se Suzuki a dokonce tento motocykl testoval v Japonsku. Bohužel se ale nenašel žádný zákaznický tým, který by chtěl motocykly Suzuki v sezóně 2017 nasadit a tak se musel úřadující mistr světa Moto2 poohlédnout po jiném týmu. Odřekl kromě jiného svou účast na prestižní 8hodinovce v Suzuce a těsně před podepsáním je jeho smlouva s týmem Hervé Poncharala, tedy Tech3 Yamaha, kde bude týmovým kolegou dalšího nováčka Jonase Folgera. A konečně Sam Lowes pojede v továrním týmu Aprilie, právě v těchto dnech testuje v Misanu poprvé motocykl kubatury MotoGP a my vám přinášíme aktuální snímky.

sam lowes test aprilia 02 sam lowes test aprilia 01 sam lowes test aprilia 03

Ze startovního roštu Moto2 na sezónu 2017 tak zmizí aktuální Top-3 piloti této kubatury: Johann Zarco, Alex Rins a Sam Lowes, stejně jako Jonas Folger (7.).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama