Reklama

Oficiálně: Jonas Folger 2017 v MotoGP za Tech3-Yamaha

Kostky jsou vrženy! Jonas Folger převezme v roce 2017 v týmu Tech3-Yamaha uvolněný bike po Bradleym Smithovi, který odchází ke KTM.

Před dvěma lety byl týmový majitel Tech3-Yamaha Hervé Poncharal na Jonase Folgera hodně naštvaný, už tehdy šlo o přestup do MS-MotoGP, v době jeho první sezóny závodění v Moto2 s AGR.

Šlo však tehdy pouze o ztrátu času, Folgerův dřívější manažer Christian Llavero totiž zapomněl, že existuje dvouletá smlouva s AGR na sezóny 2014 a 2015.

V zimě se Folger a Llavero rozešli, německý jezdec podepsal smlouvu s britským managementem „Wassermann Group“, který zastupuje také Cala Crutchlowa a Bradleyho Smithe, a oba také zakotvili u Tech3.

Když se během GP Kataru ukázalo, že Smith odchází do KTM, tak týmový majitel Poncharal jasně řekl: „Z talentů Moto2 jsou pro mě zajímaví na rok 2017 pouze Alex Rins nebo Jonas Folger“.

Nyní se tedy Francouz rozhodl pro Folgera (22), který dosud vyhrál dva závody Moto2.

Jeho týmovým kolegou by měl zůstat Pol Espargaró, což by pro něho měla být už jeho třetí sezóna u Tech3-Yamaha.

Nastala tak trochu kuriozní situace. Folgerův největší kamarád Marcel Schrötter (žijí spolu ve Španělsku v jednom pronajatém domě) závodil dvě sezóny u Tech3 v Moto2 s nadějí, že bude moci postoupit s tímto týmem do MS-MotoGP. Z toho ale nic nebylo, Schrötter chtěl v roce 2015 závodit za Dynavolt Intact v Moto2, ale Folger mu toto místo vyfoukl...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama