Reklama

Barcelona: Nový rekord Moto3 pro Brada Bindera?

Pilot týmu Red Bull-KTM-Ajo Brad Binder si svým trumfem v Mugellu zajistil místo v knize rekordů. Jihoafričan totiž nyní vede MS s náskokem 49 bodů.

Tímto hattrickem v Moto3 je Brad Binder po Mugellu druhým nejúspěšnějším jezdcem v historii kubatury Lightweight, když jeho bodový náskok měl dosud větší pouze Haruchika Aoki - po šesti závodech sezóny 1995 činil Japoncův náskok 52 bodů.

Binder je také prvním Jihoafričanem, který vyhrál od doby Korka Ballingtona v sezóně 1979 (v kubatuře 250) tři a více závodů GP v řadě. Binder se ovšem do historie MS zapsal už v Jerezu, když jako první Jihoafričan vyhrál závod GP v kubatuře Lightweight.

20letý Binder je také první jezdcem ze své země, který od doby Jona Ekerolda v kubatuře 350-ccm v roce 1981 se postavil na nejvyšší stupeň vítězů. V současné době už 69letý skvělý jezdec vyhrál tehdy dva závody v řadě, finálový závod sezóny 1980 na Nürburgringu a 1981 premiérový závod v Argentině. Binder je zároveň prvním Jihoafričanem od doby závodění Ekerolda, který vede tabulku MS.

V Barceloně ale může Binder ustanovit další rekordy. Pokud by se stal vítězem sedmého letošního závodu MS, tak by byl prvním jezdcem od zavedení této kubatury v roce 2012, který by dokázal vyhrát čtyři závody v řadě. Majitel dvanácti pódiových umístění v Moto3 je jediným jezdcem, který v kubatuře Moto3 dokázal bodovat ve všech dosavadních závodech letošní sezóny a dokonce byl vždy odmávnut v Top-3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama