Reklama

Biaggi chce zajet světový rekord s E-moto

Šestinásobný mistr světa Max Biaggi (4 tituly ve 250-kách a 2 v Superbike) musel kvůli pandémii Corona posunout pokus o překonání světového rekordu s E-Moto až na rok 2021. Tento týden představil 49-letý Biaggi tento jedinečný elektro projekt Voxan Wattman veřejnosti.

Původně se měl tento pokus o rekord konat už v roce 2020, ale kvůli pandemii musela firma Venturi tento projekt o rok posunout.

Venturi postavila elektrický motocykl s kterým měl vytvořit italský legendární pilot nový rychlostní rekord 330 km/h. «Místem činu» měla být poušť v Andách v jihozápadní Bolívii «Salar de Uyuni», která je rozlohou 10.582 čtverečných kilometrů největší solní pouští na světě.

Boss Venturi Gildo Pallanca Pastor zakoupil v roce 2010 jméno Voxan od francouzského výrobce motocyklů. O 3 roky později byla představena studie elektromotoru o síle 200 HP, která se stala základem pro tento pokus o rekord.

V září 2019 absolvoval Max Biaggi první zkušební jízdu s «Voxan Wattmanem», testovalo se i v aerodynamickém tunelu. 12. března byl motocykl poprvé vyzkoušen na závodní dráze. Kvůli pandémii zveřejnil Biaggi vše oficiálně teprve včera.

Datum rekordního pokusu je naplánováno na červenec 2021 právě do Bolívie, ovšem této roční prodlevy chce Venturi využít k dalšímu vylepšení softwaru motocyklu Wattman.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama