Reklama

Bez jezdců, žádné úspěchy: Tým Italia skončil

Team Italia se desítky let zajímal o mladé nadějné jezdce - Cadalorou počínaje a Fenatim konče. Ale propad směrem dolů se bohužel nedal zastavit.

Už v sezóně 2015 stál Team Italia před skončením, neboť po odchodu Romana Fenatiho nenašla stáj italské motocyklové federace žádného opravdu talentovaného jezdce, ty nejlepší si k sobě vzali daleko lépe finančně situované týmy Moto3 Gresini, Ongetta nebo SKY VR46. Stefano Manzi (celkově v MS 27.) a Matteo Ferrari (33.) se 2015 s biky Mahindra neprosadili.

Už vloni chtěla výběrová komise škrtnout obě místa na startovním roštu pro Team Italia, teprve po osobním zásahu a přání prezidenta FIM Vita Ippolita se IRTA rozhodla jinak. Team Italia našel v taxislužbě «3750» nového hlavního sponzora, když San Carlo přešel jako sponzor k jinému týmu. Ovšem Stefano Valtulini a Lorenzo Petrarca se nebyli schopni v MS prosadit, a dosud nezískali s motocykly Mahindra ani jeden mistrovský bod.

A protože Team Italia nechtěl - nebo nemohl - změnit motocyklovou techniku na KTM nebo na nový motocykl Honda NSF 250RW, tak se po odchodu Fenatiho nepodařilo ani najít dalšího Top jezdce.

Ještě před rokem se snažil týmový manažer Alfredo Mastropasqua získat Philippa Öttla, a s jeho angažováním přejít na KTM, ale ani tento pokus nevyšel. A také hlavní sponzor San Carlo se odvrátil ...

Nyní už se kapitola nazvaná Team Italia uzavřela: Obě startovní místa na rok 2017 jsou ztracena. Pryč jsou doby, kdy jezdci jako Bruno Casanova, Alex Gramigni, Gabriele Debbia, Luca Cadalora, Fausto Ricci & Co. pro tuto závodní bojovali o vítězství v závodecj GP a o tituly mistrů světa (125 ccm).

Itálie přesto přivede do MS nový tým pro mladé talenty: Nově vybudovaná Squadra SIC58 od Paolo Simoncelliho byla od IRTA akceptována, jako jezdci pojedou Tony Albolino a Japonec Suzuki, a s jeho pomocí byl posvěcen i přechod na motocykly Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama