Reklama

Ani Yamaha Melandriho nechce!

Poslední šance na zisk kvalitního místa na startovním roštu MS-Superbike 2019 pro Marca Melandriho zhasla v okamžiku, když i Yamaha mu «zabouchla dveře»! Jednalo se o třetí tovární motocykl Yamaha v novém týmu GRT. Yamaha-GRT je stáj okolo bývalého pilota Grand Prix Mirko Giansantiho.

Ačkoliv Remo Gobbi, představitel firmy PATA, prohlásil v televizi během přenosu z Magny Cours, že pokud bude šampionát WorldSBK i nadále přenášen v TV, tak je PATA připravena financovat závodění 36-letého jezdce z Ravenny, tak rozhodně problematický jezdec zatím nemá motorku a ani tým.

Andrea Dosoli, tedy muž zodpovědný za sportovní aktivity Yamaha Europe, na kterého ostatně Melandri spoléhal, ale řekl o novém týmu GRT jednoznačně: „Tento tým bude platformou k zahájení kariéry mladých jezdců v WorldSBK přicházejících z WorldSSP300 a WorldSSP.“

V úvahu tak dle Dosoliho přicházejí na sezónu 2019 Lucas Mahias, Sandro Cortese a především 22-letý Federico Caricasulo, aktuálně čtvrtý jezdec šampionátu WorldSSP.

V paddocku ovšem «Radio Paddock» celkem vážně hlásí, že Melandri by s dobrou technickou podporou byl vážným rizikem pro Michaela vd Marka a Alexe Lowese v oficiálním továrním týmu PATA-Yamaha.

Melandrimu tak mnoho možností už nezbývá: Honda má - i když jen verbální dohodu s Tomem Sykesem, motocykl Ducati ani v satelitní podobě dle vyjádření z Borgo Panigale vůbec nepřipadá v úvahu!

A zda by Melandri chtěl závodit v nějakém jiném satelitním týmu než jsou Ducati nebo Yamaha, se nedá předpokládat!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama