Reklama

Andrea Iannone oficiálně u týmu Ducati Go Eleven

Tým Go-Eleven právě potvrdil podpis smlouvy s třináctinásobným vítězem GP (1 MotoGP) pro mistrovství světa superbiků v roce 2024. Go Eleven neodolal pokušení podepsat pro mistrovství světa superbiků 2024 Andreu Iannoneho, jezdce, jehož jméno se pravidelně skloňuje v italských médiích.

Díky mnoha eskapádám nebo dokonce vystoupení v pořadu «Dancing Stars» se 34letý jezdec s příznačnou přezdívkou «The Maniac» stal známým daleko za hranicemi motoristických kruhů a je pravidelným hostem televizních pořadů. Iannone je také ve vztahu s popovou zpěvačkou Elodie, která je v Itálii velmi dobře známá. Proto se majitel Gianni Ramello a manažer týmu Denis Sacchetti rozhodli v jeho prospěch.

Iannone je kontroverzní postavou nejen kvůli svému čtyřletému zákazu dopingu, který mu končí 16. prosince 2023. Bude se o něm mluvit, což přinese další pozornost týmu Go-Eleven a mistrovství světa superbiků. Otázkou je, čeho může po tak dlouhé pauze ještě sportovně dosáhnout. Jeho talent je nesporný, ne nadarmo jezdil za tovární týmy MotoGP Ducati, Suzuki a Aprilia a získal jedno vítězství a jedenáct pódiových umístění. Ve vrcholovém sportu však čas plyne rychle.

„Od svého založení se Go Eleven snaží dosahovat stále důležitějších cílů, s přechodem k Ducati jsme se našemu přání přiblížili,“ řekl u příležitosti Iannoneho podpisu majitel týmu Gianni Ramello. „Přestože jsme soukromý tým, získali jsme jedno vítězství, několik pódií a jednou jsme vyhráli klasifikaci nezávislých týmů. Nyní nás čeká další krok, tentokrát bude fascinující a obtížný. Andrea v průběhu let dokázal, že je nejen rychlý a opravdu talentovaný, ale také veřejně známý.“

„Výzva je o to podnětnější, že využíváme šanci, aby se Iannone po čtyřleté pauze vrátil do mistrovství světa,“ dodal šéf Go-Eleven. „Rozhodli jsme se tak proto, že věříme v jezdcův potenciál a jsme si jisti, že ze sebe vydá maximum, aby dosáhl skvělých výsledků. Mohu Andreovi jen pogratulovat, že se rozhodl připojit k našemu týmu. A také proto, že prokázal odvahu postavit se této nové výzvě, která rozhodně není snadná.“

Dne 16. prosince 2023 skončí Andreovi Iannonemu čtyřletý zákaz dopingu, který dostal za užití zakázané látky drostanolon po GP Sepangu 3. listopadu 2019.

Iannone může počítat s podporou generálního ředitele Ducati Corse Gigiho Dall'Igna. „Andrea je jezdec, který pro mě byl důležitý na začátku mého působení u Ducati,“ řekl Ital a dodal: „Už pro mě vyhrál závody v mistrovství světa do 125 ccm. Ale co je důležitější, byl u Ducati, když jsem tam na konci roku 2013 začínal. Následně se postaral o první vítězství Ducati v MotoGP od roku 2010; ve Spielbergu v roce 2016. Jsem člověk, který je za tyto zásluhy vděčný a váží si jich.“

Iannoneho dopingový zákaz končí až 16. prosince 2023, ale v antidopingovém kodexu Světové motocyklové federace FIM, který se řídí pokyny Světové antidopingové agentury (WADA), je odstavec 10.14.2, který souhrnně uvádí, že jezdec se může vrátit k tréninku dva měsíce před vypršením trestu - tedy od 17. října 2023.

Mezitím Go Eleven obdržel od WADA potvrzení, že si pravidla vykládá stejně, Iannone se bude moci zúčastnit prvního zimního testu od 31. října do 1. listopadu na okruhu «Circuito de Jerez», kde poprvé pojede na závodní verzi SBK Panigale V4R.

Co se stane s dosavadním jezdcem Phillipem Öttlem po sportovní stránce, není jasné. Poté, co zkrachovala možnost spolupráce s týmem Motocorsa Ducati, zvažuje Bavorčan různé další možnosti, včetně setrvání v mistrovství světa superbiků s týmem Yamaha.

Jezdci a týmy MS-Superbike 2024:

Ducati:

Aruba.it: Alvaro Bautista (E), Nicolo Bulega (I)
Motocorsa: Michael Rinaldi (I)
Go Eleven: Andrea Iannone (I)
Marc VDS: Sam Lowes (GB)
Barni Spark: Danilo Petrucci (I)

Yamaha:

Pata Prometeon: Jonathan Rea (GB), Andrea Locatelli (I)
GYTR GRT: Dominique Aegerter (CH), Remy Gardner (AUS)
Motoxracing:
GMT94:

Honda:

HRC: Iker Lecuona (E), Xavier Vierge (E)
Petronas MIE:

BMW:

Motorrad Motorsport: Michael van der Mark (NL), Toprak Razgatlioglu (TR)
Bonovo action: Scott Redding (GB), Garrett Gerloff (USA)

Kawasaki:

KRT: Axel Bassani (I), Alex Lowes (GB)
Puccetti:
Orelac:
Pedercini:

Tučně = oficiálně potvrzeno



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama