Reklama

Albert Arenas: MSJ a MS Grand Prix jsou si hodně podobné

Jako tovární pilot Mahindry absolvuje Albert Arenas 2016 juniorské mistrovství světa v rámci španělského šampionátu (CEV). Kromě toho má už letos na svém kontě také dvě Grand Prix s wild card.

Při závodním víkendu MSJ v Barceloně skončil pilot týmu Aspar-Mahindra Albert Arenas na P5 a P3. V průběžném hodnocení mu patří P7, k tomu má na svém kontě dva závody s wild card v Jerezu a v Barceloně. Zatímco v Jerezu obsadil P18 (QP 15.), tak v Barceloně šachovnicový praporek neviděl (QP 17.).

Nesmíme zapomenout, že v MS-Moto3 je v současné době pouze jeden z 8 jezdců s motocykly Mahindra úspěšný. Francesco Bagnaia, je celkově v Top-5 a má na svém kontě celkem tři pódiová umístění. Jeho značkoví kolegové Martin, Binder a Suzuki jsou v tabulce na P22, 26 a 27. Hanika, Spiranelli, Petrarca a Valtulini nebodovali.

Albert Arenas zajel v Barcelona umístěním v Top-3 zatím svůj nejlepší letošní výsledek a rozhodně mu k tomu pomohla skutečnost, že zde týden předtím absolvoval závod MS s wild card.

Dle jeho názoru není moc velký výkonnostní rozdíl mezi závody MSJ a MS, ostatně dosahované časy tomu odpovídají, Brad Binder si vyjel Pole-Position za 1'54.024, Alonso Lopez pak v MSJ o týden později za 1:54.143.

Podstatný rozdíl vidí Arenas ve strategii nasazení pneumatik a také v rytmu, jak probíhá sezóna. Ale motocykly jsou stejné a také level jezdců je dle Arenase skoro na stejné úrovni.

19letý Španěl je tedy továrním pilotem Mahindry a jeho hlavním úkolem je testovat nové díly v závodní zátěži během MSJ, tedy ještě předtím, než budou homologovány a použity v MS-Moto3.

V Barceloně například měl v biku zabudovánu novou převodovku, ve které už nevyskakovaly rychlosti v rámci rychlých zatáček na neutrál. Navíc umožňuje tato převodovka tvrdší brzdění před zatáčkami, neboť řazení směrem dolů je jemnější a rychlejší, takže se jezdec může více koncentrovat na jízdu samotnou. Kromě toho se dle Arenase nevyskytují při řazení dosavadní chyby, takže se dá zrychlovat bez toho, že by se ztratil drahocenný čas.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama