Reklama

Agostini: Nabídka od Ducati pro Lorenza je hodně lákavá

Bude Jorge Lorenzo v roce 2017 závodit za tovární tým Ducati? „Červení“ chtějí skoro za každou cenu získat úřadujícího mistra světa MotoGP od Yamahy do svých řad.

Legenda Grand Prix, Giacomo Agostini se rovněž vyjádřil na téma vyhlídek Lorenzova závodění v sezóně 2017. Zatímco jeho týmový kolega z Movistar-Yamaha, Valentino Rossi už hodně předčasně podepsal smlouvu na další dvě sezóny 2017 a 2018, tak Lorenzo se zatím oficiálně nevyjádřil a vzal si čas na rozmyšlenou. Yamaha mu ale dalo časový termín, do kterého data se pětinásobný mistr světa musí definitivně rozhodnout.

Ačkoliv Yamaha tedy potvrdila, že Jorge Lorenzo návrh smlouvy už obdržel, tak Agostini je názoru, že Mallorčan má také předloženou lukrativní smlouvu od Ducati: „Vím, že Audi, tedy značka, která má Ducati plně pod kontrolou, mu (Lorenzovi) předložila super návrh“, říká Agostini na italském webu Quotidiano.

V roce 2012 převzala Audi do svých rukou většinově továrnu z Bologně a má od té doby eminentní zájem na tom, aby se Ducati vrátila opět na samou špici závodění královské kubatury MotoGP: „Staví se zde dva protipóly, daleko větší peníze proti nejlepšímu současnému závodnímu materiálu! Pokud dospěje Lorenzo k názoru, že ten rozdíl ve výkonnosti má udělat právě on, tak by měl novou výzvu akceptovat. Ale nejsem přesvědčen, že je úplně rozhodnut“, dodává 15násobný mistr světa.

V příštích dnech by se měl Jorge Lorenzo definitivně rozhodnout, kterým směrem se bude dále jeho kariéra v budoucnu ubírat.

Podívejme se nyní společně na 5 důvodů, proč by měl Lorenzo vyměnit Yamahu za Ducati:

1. Úplně nová výzva

Je to první a nejdůležitější důvod. Jistě vyhrát titul mistra v MotoGP je obrovský úspěch. Ovšem po zisku tří titulů s Yamahou by to zas tak někoho hned nepřekvapilo. Ale vyhrát s novým motocyklem, který po titulu marně prahne přes 10 let (naposled Casey Stoner v roce 2007) by bylo něco fantastického a Lorenzova cena jako jezdce by ohromně stoupla.

2. Získal by respekt, o kterém panují pochybnosti

Všichni vědí, že Jorge přes tři tituly mistra světa MotoGP- a dva ve 250kách, není od motocyklových fanoušků příliš respektovaný. Ačkoliv má jezdecké schopnosti jako málokdo jiný, tak ho bohužel řada fanoušků neuznává. A nemá to nic společného s tím, jestli je to dobrý člověk - a to on opravdu je - v tomto případě jde prostě o to, že není prostě 100% uznávaný. Pokud by opravdu odešel k Ducati, tak by ho i jeho kritici museli hodnotit jinak. A i ti, co ho nyní částečně ignorují, by museli jeho kroky pozorně sledovat.

3. Vstup do „V.I.P.“ klubu MotoGP

Je hodně mistrů světa v královské kubatuře, ale pilotů, kteří dokázali vyhrát na motocyklech různých značek je málo. K dnešnímu dni pouze pět: Duke, Agostini, Lawson, Rossi a Stoner. Ostatní legendy jako Surtees, Hailwood, Roberts, Spencer, Rainey nebo Doohan se neodvážily vyměnit vítězný motocykl za jinou značku. Jorge už dokázal více, než se od něho vlastně očekávalo, takže logický další jeho krok by byl, získat místo v tomto hvězdném klubu MotoGP.

4. Dosáhnout toho, co nedokázal Rossi

Co by ale bylo pro Lorenza určitě velkým zadostiučiněním, dosáhnout s Ducati na kýžený titul mistra světa, nebo být aspoň úspěšnější tam, kde Valentino Rossi jednoznačně zklamal. Ital je pro Lorenza od jeho vstupu do MotoGP jako nepříjemný kamínek v botě. Stačí vzpomenout na zeď oddělující box továrního týmu Yamahy...Takže jeden jediný vítězný závod s motocyklem Ducati by byl pro Lorenza velmi příjemný kousek lahodného dortíku ozdobeného smetanou.

5. Peníze

Ke všem dosud uváděným argumentům je nutno připočítat ještě „milé“ peníze. Pokud se v paddocku MotoGP dle "rádia paddocků hovoří o částce osm až devět milionu Euro u Yamahy za podepsání nové smlouvy, tak přestup k Ducati by mu přinesl aktuálně ne méně než deset až jedenáct milionu Euro. Jaká výše sumy by ho musela přesvědčit definitivně?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama