Reklama

Zamíří Tom Sykes 2019 k BMW?

Horko bude nejen na misanském asfaltu, ale i v paddocku! A zřejmě by mělo být po závodním víkendu Rimini di Riviera Round na okruhu Misano World Circuit Marco Simoncelli jasněji v obsazení jednotlivých týmů.

KRT Kawasaki má jezdeckou dvojici na rok 2019 jasnou: K Jonathanu Reovi přibude Leon Haslam z BSB.

Tým Milwaukee majitele Shauna Muira pravděpodobně končí s italskou továrnou Aprilia a nabízí se německá BMW. A volný je právě Tom Sykes, ten dokázal po svém příchodu ke Kawasaki 2010 o dva roky později bojovat s Maxem Biaggim o titul mistra světa a prohrál o pouhou polovinu bodu...

U BMW nastoupil nový obchodní ředitel 55-letý Markus Schramm - je ve funkci od 1. května 2018 - který je vášnivým motocyklistou a ten si nechal vypracovat od šéfa závodního oddělení BMW Marca Bongerse koncept motocyklového závodění na další období. A pokud by se změnil dosavadní zákaznický program «Kundensport» na opravdu tovární oddělení, jak tomu bylo ještě v roce 2012, tak by právě zkušený Brit Sykes mohl být tím, kdo se podílet na vývoji nového motocyklu BMW S1000RR. A právě s Kawasaki ZX-10RR se mu to podařilo.

Samozřejmě vše se bude odvíjet od toho, zda se Ducati Corse podrží udržet stávající dvojici Chaz Davies a Marco Melandri. Už nyní v Misanu je připraveno jednání s oběma jezdci a jejich manažéry. Zatím co setrvání Chaze Daviese se zdá být reálné, tak Marco Melandri by rád zamířil do nového satelitního týmu Yamaha GRT.

V tom případě by přešel Michael Ruben Rinaldi z juniorského týmu Ducati Corse a tento tým by zanikl. V každém případě chce továrna Ducati rozšířit počet svých motocyklů závodících v WorldSBK - možná až na 10!, realitou je zvýšení počtu současných čtyř 1199 Panigale R na šest až sedm V4. Přitom ale nikdo netuší, na jakém levelu bude nový motocykl V4.

A jedna novinka se týká týmu Red Bull Honda: Leon Camier je na sezónu 2019 jasný, ale na druhé místo si dělá oprávněné naděje Scott Redding z MS-MotoGP.

Tým PATA Yamaha si dvojici Mark vd Mark a Alex Lowes zřejmě ponechá.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama