Reklama

WSBK Phillip Island: Senzační premiéra Topraka Razgatlioglua

Zraněný domácí jezdec Joshua Hook musí kvůli zlomenému rameni vynechat domácí závod na Phillip Islandu. Jako náhradník byl týmem Grillini Kawasaki hodně překvapivě nominován Turek Toprak Razgatlioglu.

Toprak Razgatlioglu vyhrál suverénním způsobem ME-Superstock-600. 19letý turecký jezdec z Alanye je už řadu let protěžován svým krajanem Kenanem Sofuoglem a u Kawasaki má pověst obrovského talenta. Razgatlioglu bude letos závodit v šampionátu Superstock-1000-Cup a zde se má připravit na závodění v MS Superbike.

Ke svému debutu se dostal mladý Turek rychleji, než se očekávalo. Už tento závodní víkend nahradí na Phillip Islandu v týmu Grillini Kawasaki zraněného Joshuu Hooka. Australan havaroval v úterý kvůli highsideru utrpěl dvě vlásčité zlomeniny v levé lopatce. Zda bude Hook za týdny smět absolvovat druhý závod letošního šampionátu v Thajsku, nebylo pochopitelně rozhodnuto.

„Dle oficiálního lékaře závodu má Joshua Hook odletět do Thajska a zde absolvovat první trénink. A pak se ukáže, zda je schopen závodit. To je ale pro nás nepřijatelné, máme povinnost vůči našim sponzorům v Itálii a v Monte Carlu“, říká jasně týmový šéf Grullini Kawasaki Andrea Grillini.

Že se Razgatlioglu nachází v současné době v Austrálii je a není náhoda. Doprovází zde svého kamaráda a mentora Kenana Sofuogla, který je zde vzhledem k ředitelství závodu jakýmsi zástupcem a mluvčím jezdců kubatury MS-Supersport.

Mezitím se už rozhodlo, že Youngster Razgatlioglu nahradí Hooka také při druhém závodě v Buriramu/Thajsko.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama