Reklama

WSBK 2017: Nečekaná šance pro tým Toth Yamaha

Ital Fabio Menghi oznámil ukončení závodní kariéry kvůli dlouhodobému zranění a zároveň skončil závodění v WorldSBK jeho rodinný tým VFT Ducati. To otevřelo týmu Toth Yamaha šanci, přece jen závodit v sezóně 2017 v mistrovství světa motocyklů, co nejvíce podobným těm sériovým.

Navíc jednání mezi Anthony Westem a týmem Pedercini se zřejmě definitivně dostalo na «bod mrazu» a australský zkušený pilot dle vlastního vyjádření začal pracovat na plánu «B»: „Hledám sponzory, kteří by mně umožnili start s wild card na Phillip Islandu. Chtěl bych jet v australském týmu s motocyklem, který si sám postavím. 2016 jsem udělal to stejné a skončil jsem na pódiovém umístění, ačkoliv motocykl neměl ten správný výkon. Na příští rok postavíme lepší motocykl a zkusíme závod vyhrát. X50 Green Tea mi zabezpečí motocykl, já se musím postarat o tým, přihlášku a logistiku“.

Pro zbytek sezóny 2017 je West otevřený každé nabídce do MS, jeho japonský tým Yamaha 600 mu nabídl, závodit v asijském šampionátu. Ale ten nemá tolik závodů, aby naplnil celou sezónu. Národní šampionáty jako BSB nebo IDM nejsou pro Australana vůbec žádné téma.

Pedercini Kawasaki je vedle týmu IodaRacing Aprilia, pokud Italové nashromáždí peníze na druhou RSV4 a možná také Toth Yamaha jediným týmem, který má ještě na sezónu 2017 volné místo na startovním roštu.

Problémem týmu Lucia Pederciniho je nedostatečný budget: Mají sice od Kawasaki velmi dobrý materiál, tedy rozhodně ze všech privátních týmů Kawasaki co nejbližší továrním motocyklům Jonathana Rey a Toma Sykese, ale chybí peníze.

Zatímco Leon Haslam nabídku týmu Pederciniho odmítl a bude opět závodit v BSB, tak Anthony West chce za své závodění dostat zaplaceno. Ostatně Pedercini vždy využíval jedno volné místo k tomu, aby zaplnil díru v rozpočtu.

Stále je volný arabský jezdec Saeed Al Sulaiti s nezanedbatelným sponzorským příspěvkem «v batohu».

A tým Toth dostal včera od DWO E-Mail, zda má stále k dispozici potřebnou infrastrukturu k závodění v WorldSBK na sezónu 2017, takže Josh Brookes je stále ve hře....

Ovšem klidně se také může stát, že na startovním roštu 2017 bude pouhých 21 pilotů...

Přehled jezdců a týmů WorldSBK 2017

Kawasaki: Tom Sykes (GB), Jonathan Rea (GB)
Red Bull Honda: Nicky Hayden (USA), Stefan Bradl (D)
Pata Yamaha: Alex Lowes (GB), Michael van der Mark (NL)
Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty (IRL), Lorenzo Savadori (I)
Althea BMW: Markus Reiterberger (D), Jordi Torres (E)
Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Marco Melandri (I)
MV Agusta: Leon Camier (GB)
Barni Ducati: Javier Fores (E)
IodaRacing Aprilia: Leandro Mercado (ARG), Alex De Angelis (RSM)?
Puccetti Kawasaki: Randy Krummenacher (CH)
GoEleven Kawasaki: Roman Ramos (E)
Guandalini Yamaha: Riccardo Russo (I)
Grillini Kawasaki: Ayrton Badovini (I), Ondřej Ježek (CZ)
Pedercini Kawasaki: Saeed Al Sulaiti (QAT) ?
Toth Yamaha?: Josh Brookes (AUS) ?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama