Reklama

WorldSSP Imola: Začíná jít do tuhého

Před zahájením sezóny zřejmě nikdo nečekal, že po čtyřech absolvovaných závodech, přes premiérové vítězství na Phillip Islandu, povede tabulku WorldSSP nováček šampionátu.

Ale je to tak, Švýcar Randy Krummenacher vyhrál hned svůj první závod v této kubatuře a od té doby pouze pravidelně přidává další body. A jelikož Cluzel, nebo vice-mistr světa 2015 PJ Jacobsen si už museli na svá bodová konta připsat i tolik nepopulární nulu dokonce dvakrát a bodově vyšel naprázdno jednou i obhájce titulu Sofuoglu, tak má „Krummi“ náskok na svého tureckého týmového kolegu 10 bodů a na zbytek startovního pole minimálně 30.

Imola je ovšem okruhem, který většina klíčových osob z tohoto šampionátu dobře zná, ale kde švýcarský Rookie ještě nikdy nezávodil. Proto se bude muset Krummenacher layout tratě „Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari“ co nejdříve rychle naučit.

Kyle Smith a Gino Rea, tedy vítěz a druhý z Assenu, využili aktuální situace na okruhu DutchTT po restartovaném závodě a bodově se dotáhli do špice tabulky šampionátu, Smith dokonce před Cluzela a Jacobsena.

Jelikož se pojede v Itálii, tak hodně velký pozor na Rookieho Federica Caricasula, který uzavírá Top-5 a především na oba domácí piloty z FIM Europe Supersport Cupu Axela Bassaniho a Alessandra Zacconeho.

Zatím ve všech letošních závodech bodoval český jezdec italského týmu GoEleven Kawasaki Ondřej Ježek, ten je aktuálně v šampionátu těsně za Top-10. A větší přísun bodů z Imoly, kde se mu tradičně daří, by ho mohl posunout do klidných vod přístavu v elitní desítce.

Mimochodem: Loňská Imola byla posledním závodem v historii, kdy se v šampionátu WorldSSP objevil v kompletním složení český tým Kawasaki Intermoto Ponyexpres, který se nezapomenutelně zapsal do historie tohoto šampionátu.

Pořadí v šampionátu

01- Randy Krummenacher – Kawasaki Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R – 71 bodů
02- Kenan Sofuoglu – Kawasaki Puccetti Racing – Kawasaki ZX-6R - 61
03- Kyle Smith - CIA Landlord Insurance Honda - Honda CBR600RR - 41
04- Jules Cluzel – MV Agusta Reparto Corse – MV Agusta F3 675 - 38
05- Gino Rea - GRT Racing Team - MV Agusta F3 675 - 36
06- Federico Caricasulo – Bardahl Evan Bros Honda Racing – Honda CBR 600RR – 34
07- Alex Baldolini – Race Department ATK#25 – MV Agusta F3 675 – 31
08- PJ Jacobsen – Honda World Supersport Team – Honda CBR 600RR – 27
09- Christian Gamarino – Team GoEleven – Kawasaki ZX-6R – 25
10- Nico Terol – Schmidt Racing – MV Agusta F3 675 – 24
A dále:
11- Ondřej Ježek – Team GoEleven – Kawasaki ZX-6R - 23

Pořadí v šampionátu FIM Europe Supersport Cup

01- Axel Bassani - San Carlo Team Italia - Kawasaki ZX-6R - 18 bodů
02- Ilya Mikhalchik - DS Junior Team - Kawasaki ZX-6R - 13
03- Alessandro Zaccone - San Carlo Team Italia - Kawasaki ZX-6R - 11
04- Cedric Tangre - Team Yohann Moto Sport - Suzuki GSX-R600 - 1



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama