Reklama

WorldSBK 2019: SprintRace = za vítězství 12 bodů

V sezóně 2019 uvidíme v MS-Superbike poprvé během závodního víkendu tři jízdy o mistrovské body. V SprintRace obdrží body pouze Top-9 jezdců v cíli, ti budou jako bonus startovat v nedělním odpoledním závodě z prvních tří řad na gridu.

Superbike Commission složená z následujících členů Gregorio Lavilla (sportovní ředitel WSBK a předseda této Superbike Commission), Takanao Tsubuchi (MSMA), Paul Duparc (Federmoto Internazionale), Charles Hennekam (koordinátor CTI FIM), Scott Smart (technický ředitel FIM WorldSBK) a Daniel Carrera (exekutivní ředitel WorldSBK) odborníků se sešla 30. listopadu v Madridu a zde rozhodla o systému, jak se pojede MS-Superbike v sezóně 2019 a 11. prosince vydala oficiální TZ, z které vyjímáme to podstatné.

Vedle obou normálních dosavadních závodů Superbike, které se i nadále pojedou v sobotu a v neděli (startovné čas při závodech v Evropě je 14 hodin), se pojede ještě třetí závod během nedělního dopoledne, který se bude jmenovat «Tissot Superpole Race». Bude trvat 10 kol a Top-9 pilotů v cíli obdrží následující body: 12-9-7-6-5-4-3-2-1.

Místo Superpole se pojede 25-minutový Qualifying, kde mohou jezdci použít pneumatiky Qualifyer.

Výsledek Qualifying určí pořadí na startovním roštu pro Race 1 a pro «Sprint Race».

Ve druhém závodě, tedy v neděli odpoledne, tedy vlastně ve třetím závodě, bude pořadí na startovním roštu totožné s výsledkem Top-9 ze «Sprint Race» v prvních tří řadách, ostatní místa na gridu budou odpovídat výsledku Qualifying.

Místo dosavadních čtyř volných tréninků Superbike se budou konat pouze tři a dále Qualifying. FP1 a FP2 budou na programu v pátek; FP3, Qualifying a první Race potom v sobotu. V neděli následuje «Sprint Race» a také druhý Race.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama