Reklama

Vznik týmu okolo Ponssona?

V pátek potvrdil tým Gil Motor Sport vstup do šampionátu MS-Superbike, kde bude pilot Christophe Ponsson řídit motocykl Yamaha R1. Tento francouzský tým má v historii MS-Supersport dlouholetou historii.

Gil Motor Sport byl založen 2005 a brzy se etabloval k Top týmům v MS-Superpsort. O dva roky později se stala stáj sídlící v Schifflingenu/Lucembursko továrním týmem Kawasaki. V sedle motocyklů ZX-6R se vystřídali třeba Stephane Chambon, Maxime Berger, Fabien Foret, Pere Riba, Katsuaki Fujiwara nebo Chris Walker.

Později se angažoval Gil Motor Sport také třeba v MS-Endurance nebo ve francouzské superbikové sérii.

Mimochodem: Zakladatelem týmu Gil Motor Sport je Jean-Christophe Ponsson, otec současného pilota Christophe Ponssona.

24-letý francouzský jezdec nasbíral 2020 v týmu Aprilia-Team Nuova M2 zkušenosti při několika startech v MS-Superbike na wild card.

Motocykl R1 není pro Ponssona žádnou neznámou: 2019 se stal s motocyklem Yamaha španělským vícešampionem a ve stejném roce obsadil ve francouzském mistrovství místo čtvrté.

„Koupili jsme na sezónu 2021 dva zbrusu nové motocykly Yamaha 2021 a čtyři zkušení technici od Yamahy se o ně budou starat na čele se šéftechnikem Lucio Gomesem. První test bude absolvován v lednu“, vysvětluje týmový manažer Gil Motor Sport Andre Arimondo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama