Reklama

V Brně 2018 MS-Superbike!

Dorna je sice tajuplná jako pověstný «tajemný hrad v Karpatech«, ale přece už jen uveřejnila návrh kalendáře šampionátu WorldSBK na rok 2018. A po 6 letech se do něho vrací Masarykův okruh, kde by se mělo jet v červnu 2018.

V Brně se naposled konal závod šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým v roce 2012, tehdy ještě pod hlavičkou Infrontu. Nyní pod Dornou tak se pojede příští rok poprvé. V Brně se zatím odjelo celkem 20 závodních jízd, tedy 10 závodních víkendů.

V příštím roce se pojede šampionát WorldSBK celkem na 13 různých okruzích. Vše začne v Austrálii 25. února a další kolo bude opět v Thajsku, ale o tři týdny později. Velké finále bude v Kataru na začátku listopadu.

V kalendáři jsou tradičně dva italské závody - Imola (květen) a Misano (červen), nechybí ani americká Laguna Seca, ta ovšem bude posledním závodem koncem července před letní přestávkou. Další etapou bude nově Argentina začátkem září. Pokud by ale okruh na trati Villicum nebyl hotový (je stále ve výstavbě), tak by nastoupil v září náhradní okruh Jerez de la Frontera.

Zatím jedinou velkou díru v prozatímním kalendáři by sice mohl vyplnit německý LausitzRing, ale ten je hodně nejistý!

Zdroj: Corsedimoto



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama