Reklama

V Aragónu pojede v MS-Superbike poprvé Rus!

První evropský závod MS-Superbike bude mít ve startovním poli celkem 21 jezdců, neboť k 19 stabilním pilotům přibude ještě už předem avizovaný Ital Ruben Rinaldi v továrním týmu Aruba.it Ducati a hodně překvapivě také Rus Vladimír Leonov.

22-letý šampion Superstock 2017 Rinaldi bude, jak už jsme vás informovali, startovat s třetím továrním motocyklem ve všech evropských závodech MS-Superbike. Jelikož byl Rinaldi hodně silný při předsezónních testech, tak se dá očekávat, že se umístí v Top-10.

Hodně velkým překvapením je ale druhý jezdec s «wild card»! Tím je 30-letý Rus Vladimír Leonov. Původně plánovaný vstup týmu Yakhnich Motorsport do MS-Superbike se v roce 2015 neuskutečnil, a Leonov se musel spokojit s ojedinělými starty v MS-Supersport za tým DMC, resp. v EWC. Od roku 2016 pak závodil pouze na národní úrovni.

Nyní už řadu týdnů testuje Leonov se svým týmem SPB ve Valencii a v Almerii, aby se co nejlépe připravil na první závodní týden v MS-Superbike. Leonov bude pilotovat ex-motocykl týmu Puccetti Racing Kawasaki Ninja ZX10RR, se kterým v minulosti závodili Leon Haslam nebo Sylvain Guintoli.

Nezapomínejme: Vladimír Leonov získal v MS-Supersport celkem 3 pódiová umístění, bylo to v Assenu a v Moskvě 2012, stejně jako v Imole 2013 - vždy s motocyklem Yamaha R6 za tým Yakhnich Motorsport. V italském šampionátu CIV Supersport jsme ho mohli vidět se strojem MV Agusta. A nesmíme zapomenout ani na jeho starty v Grand Prix, ať už to bylo s motocyklem Aprilia 250 ccm v sezóně 2009 (celou sezónu), nebo později v sezóně 2010 v Moto2 se Suterem poháněným motorem Honda (7 závodů).

Vladimír Leonov z Doněcku tak bude prvním ruským jezdcem na startu šampionátu MS-Superbike v historii vůbec.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama