Reklama

Tým VR46 oficiálně od roku 2022 v MotoGP

Tým VR46 Valentina Rossiho pod názvem «Aramco Racing Team VR46» pojede v MotoGP od roku 2022. Valentino Rossi a jeho partneři oznámili svůj vstup do MotoGP s týmem VR46. Saudi Aramco bude hlavním sponzorem od roku 2022 do roku 2026.

Jak se dalo už před několika dny očekávat, tak těsně před závodem v Jerezu, který je tradičně oficiálním zahájením evropských závodů v Grand Prix, byla oficiálně oznámena účast nového týmu «Aramco Racing Team VR46» v mistrovství světa MotoGP 2022.

Už dva měsíce dělá tým VR46 Valentina Rossiho reklamu společnosti «Tanal Entertainment Sport & Media» ze Saudské Araábie. Nyní bylo vše potvrzeno, od roku 2022 bude tým VR46 debutovat ve třídě MotoGP společně s «Tanal Entertainment Sport & Media», tedy s holdingovou společností knížete Abdulazize bin Abullaha Al Sauda a Saudi Aramco.

Projekt «Saudi Vision 2030» obsahuje kromě firmy Tanal také značky «KSA New Cities» a «Maic Technologies».

Není zatím vůbec jasno, s kterou značkou motocyklu se «Aramco Racing Team VR46» na startovním roštu MotoGP 2022 objeví. Dle italských médií jsou nejvíce favorizovány italské Ducati a Aprilia, ovšem ani Yamaha nebo Suzuki ještě nejsou ze hry.

V každém případě bude «VR46» pokračovat i v Moto2.

Jen na vysvětlenou: Saudi Aramco je jako společnost již zapojená do Motorsportu a F1, a proto vstoupí do mistrovství světa MotoGP 2022 s týmem VR46. Partnerství již bylo letos očekáváno, ale je dále prodlouženo na pětileté období 2022–2026. Kromě tradiční komerční propagace bude komunikační strategie zaměřena na podporu programů souvisejících s masivním projektem Saudi Vision 2030. Budou představeny nové scénáře budoucího života, které budou implementovány v Saúdské Arábii. Počínaje sportovní a zábavní infrastrukturou pro širokou veřejnost. Až po zapojení velkých městských projektů ve jménu udržitelnosti a ekologického povolání, které charakterizuje společnost KSA New Cities, již sponzorující tým VR46 a motocykly.

S touto zprávou tým Valentina Rossiho ukončil fámy, pro které byl projekt MotoGP vytvořen. V předvečer Jerezu dorazí první pevný bod do budoucí VR46, která bude pokračovat také v Moto2. VR46 si udrží svou přítomnost v Moto2 a znovu prokáže své schopnosti a odhodlání propagovat nové talenty směrem ke stále ambicióznějším cílům. Nová tvář vyjádřená značkou hlavního sponzora ARAMCO prostřednictvím ambiciózních společných projektů plánovaných na příštích pět let. Mezi sponzory je také výrobce automobilů Hyundai. Výrobce, s nímž bude nový ARAMCO Racing Team VR46 propojen, bude rovněž oznámen v příštích několika dnech.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama