Reklama

Testy MotoGP

Na jihošpanělském okruhu v Jerezu se konají privátní testy královské kubatury MotoGP. První den byl nejrychlejším časem 1:38.968 testovací jezdec HRC Stefan Bradl (RC213V) o pouhých 7/1000 skončil za ním jako druhý Aleix Espargaro (Aprilia RS-GP).

Kromě Hondy a Aprilie je zde přítomen také Dani Pedrosa s RC16, stejně jako další testovací pilot Rakušanů, Mika Kallio z Finska. Jelikož chybí Bradley Smith, tak tím byla potvrzena předchozí zpráva, že tento Brit už není součástí týmu z Noale, kde ho definitivně nahradí Lorenzo Savadori.

Zítra je na pořadu druhý testovací den, potom už bude následovat shakedown v Losailu od 5. března.

Mimochodem: Minulý týden zde trénovali jezdci s motocykly Ducati a zatímco stabilní piloti z MotoGP se museli spokojit se stroji Panigale, tak Michel Pirro měl k dispozici nový motocykl Desmosedici. A dosažené časy? Pirro zajel své nejrychlejší kolo za 1:41,1 - tak nejlepší kolo s Panigale mělo hodnotu 1:43,3. Použity byly pneumatiky Slick-Michelin.

Jen pro upřesnění: Alvaro Bautista drží rekord okruhu s Ducati V4R časem 1:39.004, Marc Marquez pak s Hondou RC213V zajel rekordní kolo za 1:38.051 (2019).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama