Reklama

Superprestigio: JD Beach se stal králem Barcelony

Hvězdy MotoGP nehrály při «Superprestigio» v Barceloně žádnou hlavní roli. Vítěz Red Bull Rookies Cupu 2009 JD Beach trumfoval před Briarem Baumanem, Ferranem Cardusem, Tonim Eliasem a Fabio Giannantoniem.

Když se v sobotu večer při «Superprestigio Dirt Track» v hale Palau Sant Jordi v Barcelona představili účastníci z řad pilotů MotoGP- a Superbike- společně se hvězdami Offroad, a jelikož mezi nimi chyběl vítěz posledních dvou ročníků «Superprestigio» a mistr světa MotoGP Marc Márquez, tak bylo jasné, že ve finále bude korunován nový «King Barcelony».

Mezi největší favority tohoto show Dirt-Track patřili Johann Zarco (dvojnásobný mistr světa Moto2), David Checa (trojnásobný mistr světa EWC), Tom Chareyre (šestinásobný mistr světa Supermoto S1), Lucas Mahias (mistr světa WorldSSP 2017), Gregg Black (mistr světa EWC Stock), Vincent Philippe (desetinásobný mistr světa EWC), Sylvain Bidart (čtyřnásobný vítěz Supermoto of Nations-Champion) a také ex-pilot GP pilot Jesko Raffin ze Švýcarska.

Bývalý šampion US-Supersport James Douglas «JD» Beach se dostal hned po startu Superfinale do čela, za ním jel v těsném závěsu Toni Elias (mistr světa Moto2 2010, AMA Superbike-Champion 2017, druhý v Superprestigio 2016), ovšem ten byl pod obrovským tlakem Briara Baumana (celkově šestého v AMA-Flattrack 2017). Po tvrdém manévru Baumana se propadl Elias hodně dozadu a nakonec se musel spokojit až se čtvrtým místem. JD Beach trumfoval nakonec celkem seuverénně, stupně vítězů dokompletovali Briar Bauman a Ferran Cardus, dále pak byli odmávnuti Toni Elias, Fabio Giannantonio, Albert Arenas, Guillermo Cano a Remy Gardner.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama