Reklama

Stefan Bradl jako náhradník za Cala Crutchlowa

Zraněného Cala Crutchlowa nahradí v posledních dvou závodech Grand Prix letošní sezóny německý testovací pilot HRC Stefan Bradl. Neoficiálně to oznámil po návratu z nemocnice «Melbourne Alfred City Hospital» na Phillip Island majitel týmu LCR Honda Lucio Cecchinello.

28-letý Stefan Bradl už za tým LCR Honda závodil v sezónách 2012 až 2014, letos absolvoval celkem 3 závody s wild card za HRC, ale ani jednou nebodoval, nejlépe dojel na Sachsenringu na 16. pozici.

Nasazení Stefana Bradla musí samozřejmě oficiálně schválit «riders selection comittees», což je ale v případě tohoto jezdce pouze formalita.

Tato komise totiž předtím schválila Francouze Christophe Ponssona jako náhradníka za Rabata!?, později ovšem také Jordiho Torrese a Mike Jonese.

Lucio Cecchinello po návratu z nemocnice «Melbourne Alfred City Hospital» také potvrdil, že Crutchlow při svém pádu v FP2 při rychlosti okolo 300 km/hod v rychlé zatáčce T1 utrpěl trojnásobnou zlomeninu pravého kotníku. Jeho návrat na motocykl MotoGP se dá očekávat až při únorových předsezónních testech v Sepangu.

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama