Reklama

Rossiho nejhorší sezóna v historii

Valentino Rossi závodí v královské kubatuře 500 ccm/MotoGP od roku 2000, ale ještě nikdy nebyl průběžně tak vzadu, jako nyní: Po GP Francie je totiž až na 13. místě celkově, když letos stál jen jednou na stupních vítězů a naopak už tři závody v řadě neviděl cílový šachovnicový praporek.

Ve svých dvou nejhorších sezónách 2011 a 2012, kdy závodil s Ducati, sice hodně sporadicky stál na stupních (pouze třikrát), ale sezóny 2019 a 2020 jsou z jeho pohledu ještě horší: Vloni skončil celkově na 7. místě, tedy stejně špatně jako v prvním roce s Ducati. A letos je tedy po devíti závodech Grand Prix na 13. místě.

Vloni stál dvakrát na stupních vítězů, když byl odmávnut jako druhý, letos zatím jednou třetí.

A po letošní sezóně bude muset opustit stroj Yamaha v továrním týmu, který místo něho dostane aktuální lídr šampionátu Fabio Quartararo.

Mimochodem: Po sezóně 2020 by měl „VR46“ uzavřít svůj tým v Moto3, jak se polemizuje v italském odborném tisku. Důvodem je, že nemá pro tuto kubaturu sponzora a z vlastních peněz to celkem pochopitelně nechce „The Doctor“ financovat. Co se týká uvažované satelitní stáje Suzuki nebo Aprilia, tak tento projekt by začal nejdříve v sezóně 2022.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama