Reklama

Rossiho Academy se soustředí na Moto3

Valentino Rossi Academy bude po odchodu trojice jezdců činit pouhých 8 pilotů, neboť Bagnaia, Bulega a Foggia opouštějí VR46. Manažer Pablo Nieto připouští: „Je těžké najít nové italské talenty“. A hlavním cílem bude úspěch v kubatuře Moto3.

Z 11 na 8 pilotů v sezóně 2020 se zmenší Academy VR46, vlastní cestou se totiž vydávají piloti Lorenzo Baldassarri, Nicolo Bulega a Dennis Foggia. Členy Academy VR46, respektive Sky Racing Team VR46, zůstávají Luca Marini a Marco Bezzecchi v Moto2, Celestino Vietti a Andrea Migno v Moto3. Niccolo Antonelli, Stefano Manzi, Franco Morbidelli a Pecco Bagnaia pak budou i nadále členy Academy VR46, i když budou závodit za své dosavadní týmy.

V příštím roce nebude nikdo z Academy VR46, nebo v juniorském týmu Valentina Rossiho, startovat v šampionátu CEV-Repsol! Ve výhledu Sky Racing Team VR46 ale jsou Lorenzo Bartalesi a Elia Bartolini (ten už jel s wild card v MS-Moto3).

V současné době jsou členy Academy VR46 pouze Italové, ale Pablo Nieto připustil, že v dalším období by se mohli stát členy i jezdci jiných národů, než právě Italové.

Tým Sky Racing Team VR46 sice obnovil smlouvu se sponzorem SKY, poskytnutá peněžní částka ale bude menší, což je také jeden z důvodů, že se Academy VR46 zmenší z dosavadních 11 jezdců na pouhých 8.

Během pěti let fungování Academy VR46 získali její dva členové tituly mistrů světa v prostřední kubatuře: Pecco Bagnaia a Franco Morbidelli, přičemž oba dva nyní úspěšně závodí v MotoGP. Ovšem pouze Pecco Bagnaia získal titul za tým Sky Racing Team VR46. Pablo Nieto rovněž připustil, že existovalo i několik zklamání, největší pak dle jeho vyjádření připravil «enfant terrible» Romano Fenati.

V příští sezóně by se měl 18-letý Celestino Vietti pokusit zaútočit na titul mistra světa v Moto3, kde se o tento titul pokoušel v sezóně 2018 v Moto3 bezúspěšně Marco Bezzecchi.

Teenagera Viettiho bude v boji o titul podporovat jeho zkušený krajan Andrea Migno (23).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama