Reklama

Rabat bodoval, Abraham je zklamán

Při třetím závodě MotoGP na Circuit of the Americas se podařilo pilotovi Avintia Ducati Titu Rabatovi získat pro tento tým z Andorry první letošní bod do MS. Jeho týmový kolega Karel Abraham pak první mistrovský bod propásl jen hodně těsně.

Po hodně těžkém texaském Qualifying , ve kterém Tito Rabat nebyl schopen najít to správné nastavení, a tak 29-letý Španěl z Barcelony musel do závodu Red Bull Grand Prix of The Americas na okruhu COTA vyjet až z poslední řady. Využil pak ranního warm-upu a podařilo se mu ten správný Set-up konečně najít.

V závodě samotném se Rabat probojoval až na 15. místo a mohl se tak radovat z prvního letošního bodu. Jeho týmový český kolega byl odmávnut jen těsně za ním a bodovaná místa propásl jen hodně těsně.

„Byl to první letošní bod a hodně jsem se naučil - speciálně na konci závodu. Nyní musíme počkat na Jerez. Zbývají nám ještě dva týdny, abychom se zlepšili a příště musíme skončit ještě lépe“, okomentoval GP USA Tito Rabat.

„Včera to byl opravdu dobrý závod. Hodně jsme bojovali s Titem Rabatem. Na konci jsem musel jet opravdu na 110%, ale motorka paradoxně fungovala snad líp, než na začátku závodu. V posledním kole jsem dokonce zajel svoje nejrychlejší kolo, což znamenalo 13. čas v závodě celkově. Je hodně frustrující po tak těžkým závodě dojet o 0.1 sec. na 16 místě...“, zhodnotil závod na okruhu COTA #17 Karel Abraham, 29-letý Brňák.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama