Reklama

Prüstel-Peugeot: Albert Arenas nahradí Alexise Masboua

Ingo a Florian Prüstelové, noví majitelé německého týmu Peugeot-Moto3, zareagovali na špatné výsledky továrního týmu, Alexis Masbou bude od Spielbergu nahrazen Albertem Arenasem.

29letý vítěz brněnské GP 2014 Alexis Masbou nemůže kvůli svému věku stejně závodit v roce 2017 v kubatuře MS-Moto3, a letos ještě nedokázal bodovat.

Zkušený Francouz vyhrál v roce 2015 za Racing Team Germany s motocyklem Honda NSF 250RW GP v Kataru, letos s motocyklem Peugeot dojel nejlépe 2x v Top-16 na Sachsenringu a v Texasu a tento rutinér stojí zcela ve stínu skotského týmového kolegy Johna McPheeho, naposled při GP Německa v Top-6.

Místo Masboua pojede od GP Rakouska 19letý Španěl Albert Arenas.

Albert Arenas z Girony už letos závodil s wild card za tým MRW Mahindra Aspar ve třech závodech GP: v Jerezu, Barceloně a v Assenu. V Jerezu dojel po P15 na startovním roštu v Top-18, při GP Catalunya měl crash v boji o P16 v L14, v Assenu pak Arenas neviděl cílový šachovnicový praporek.

V MSJ závodí Arenas za Aspara s motocyklem Mahindra a je aktuálně po 7 odjetých závodech v Top-6 s jedním pódiem.

„Jedním z důvodů propuštění Masboua byl kromě špatných výsledků a nedostatku motivace, také jeho nezájem o vývoj motocyklu“, vysvětlil své rozhodnutí nový majitel továrního týmu Peugeot Florian Prüstel.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama