Reklama

John McPhee: Při MSJ testovacím jezdcem Mahindry

Zkušený pilot z MS-Moto3 John McPhee testuje tento víkend pro svůj tým Peugeot MC Saxoprint v rámci MSJ v Barceloně novou převodovku na kterou si všichni piloti MGP30 už dlouho stěžují.

Motocykl Peugeot MGP3O, s kterým závodí John McPhee a Alexis Masbou 2016 v MS-Moto3, je pochopitelně stejně postavený jako Mahindra MGP3O. Proto dochází k tomuto testu převodovky MGP3O, teprve potom bude nasazena při závodech MS.

Dosavadní vystoupení pilotů Peugeot v MS-Moto3 je hodně slabé, nejlepší umístění McPhee je solidní sedmé místo v Argentině, ovšem v pěti ze sedmi odjetých závodů zůstal bez bodů, což znamená až P21 v tabulce MS. Jeho týmový kolega Alexis Masbou je dokonce po sedmi závodech bez bodového zisku.

Nejlepším pilotem s motocyklem Mahindra je současně Francesco Bagnaia, který už stál letos třikrát na stupních vítězů a patří mu v MS páté místo. Jeho další značkoví kolegové Martin, Darryn Binder a Suzuki jsou v MS umístěni na místech 22, 26 a 27. Hanika, Spiranelli, Petrarca a Valtulini dosud nebodovali.

Jezdci s motocykly Peugeot a Mahindra mají velké problémy s převodovkami, pokud se ukáže nový mechanismus jako krok dopředu, tak sedm z deseti jezdců ho dostane k dispozici, všichni ho pak obdrží před GP Rakouska v polovině srpna.

Ačkoliv jsou tedy výsledky takové, jaké jsou, tak je CEO Mahindra Racing Mufaddal Choonia spokojený: „Dosud jsme měli velmi úspěšnou sezónu. Náš bike ukázal své silné schopnosti, především v rukou Francesca. Jsme rádi, že John McPhee testuje tento víkend novou převodovku, to by mu mělo dodat motivaci pro následující závod GP v Assenu.“

Mimochodem v Qualifying MSJ skončil McPhee až na P7 se ztrátou 0,871 sec na Polesettera Alonsa Lopeze z týmu Junior-Team Estrella Galicia 0,0 od Emilia Alzamory.

Druhým prominentním testovačem během tohoto závodního víkendu je v ME-Moto2 dlouholetý pilot z GP Anthony West. Ten se v Barceloně objevil na trati za tým Remus Racing Team by Fritze Tuning z Rakouska s motocyklem FTR-Honda. West by měl startovat s týmem Remus Racing v kubatuře Moto2 s wild card při Grand Prix Rakouska.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama