Reklama

Překvapení: Suter končí s okamžitou platností v MS-Moto2

Švýcarská motocyklová továrna Suter Industries AG, 2017 závodila ještě s týmy Kiefer a Intact v MS-Moto2, končí s okamžitou platností v tomto šampionátu.

Suter Industries AG, tedy motocyklová firma Hightech Engineering se sídlem ve švýcarském Turbenthalu, se rozhodla definitivně a hlavně okamžitě ukončit své závodění v MS kubatury Moto2.

Po odchodu týmu Kiefer Racing k KTM totiž zůstaly švýcarské firmě pouze dva motocykly na startovním roštu 2018 a sice týmu Dynavolt Intact GP.

Suter Racing vstoupil 2010 do MS-Moto2, v prvních třech sezónách vyhrál mistrovství světa konstruktérů a 2012 s jezdcem Marcem Márquezem také titul mistra světa jezdců.

Později řada týmů odešla ke Kalexu, po sezóně 2014 také švýcarské týmy Interwetten (Lüthi) a CarXpert (Aegerter). Poslední vítězství se podařilo motocyklu Suter 2014 ve Valencii, zásluhou Toma Lüthiho. 2016 nepožádal Suter o konstruktérskou licenci, 2017 ale následoval comeback s dvěma už uvedenými týmy.

V Misanu pak sice projel Domi Aegerter (Suter) cílem jako první, ale byl později diskvalifikován kvůli použití nepovoleného oleje.

Po ztrátě týmu Kiefer Racing jednal Eskil Suter nejdříve s týmem Forward Racing; ovšem kvůli hodně špatnému jménu šéfa týmu Forward Cuzariho a nepříliš silné jezdecké dvojici (Granado, Manzi) nedošlo k dohodě.

Domi Aegerter si sice přál 2017 znovu materiál Suter, ovšem několikrát si stěžoval na nedostatečný Support, když třeba při zámořských závodech v říjnu chyběl jakýkoliv technik od firmy Suter.

Jen připomínám: Kiefer Racing byl kvůli chybějícím sponzorům 2017 většinou financován právě firmou Suter Industries a 2018 chce závodit s KTM.

Tým Intact testoval naposled v Jerezu a ve Valencii právě s motocykly Suter. Nyní je jako řešení buď návrat ke Kalexu, nebo přestup na KTM.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama