Reklama

Předběžný kalendář WSBK na rok 2022

Kousek po kousku se skládá mozaika superbikového kalendáře na rok 2022. Kvůli nařízení jednotlivých vlád ohledně Covidu-19 se musel promotér šampionátu DWO (Dorna WSBK Organization) přizpůsobit a jsou možné i další úpravy.

Původně měl začít šampionát koncem února 2022 na Phillip Islandu v Austrálii a při cestě do Evropy absolvovat zároveň druhý závodní víkend na ostrově Lombok v Indonésii.

Protože je ale svět stále ohraničen různými omezeními, tak se promotér SBK Dorna rozhodl přesunout plánované zámořské závody až na konec sezóny.

Šampionát mistrovství světa Superbike 2022 začne stejně jako letos na okruhu MotorLand Aragón ve Španělsku, ovšem už začátkem dubna a ne teprve koncem května. Assen se nepojede v horkém létě, ale jako dříve v době Velikonoc.

Na květen je plánován Estoril, v červnu pak jediný italský závod v Misanu a v červenci náš Most a anglický Donington Park.

V září a v říjnu budou následovat Magny-Cours, Barcelona a Portimao.

Potom se bude závodit v zámoří: Koncem října je v plánu Argentina, o tři týdny později Indonésie a Austrálie ve dvou týdnech po sobě.

Z kalendáře vypadnou letošní okruhy Jerez a Navarra, jako nová trať zřejmě přibude buď v květnu nebo v červenci Istanbul. Pokud by se Turecko nekonalo, tak je připraven Jerez.

Kalendář 2022 bude obsahovat celkem 13 závodních víkendů: Opět chybí Německo, ale severočeský Most (má pětiletou smlouvu a začal se zde už budovat nový povrch) je pro fanoušky z Německa hodně blízko.

Letní přestávka bude v srpnu a potrvá skoro 5 týdnů.

Provizorní kalendář MS-Superbike 2022:

Duben: Aragón/Španělsko

Duben: Assen/Nizozemí

Květen: Estoril/Portugalsko

Červen: Misano/Itálie

Červenec: Most/Česká republika

Červenec: Donington Park/Velká Británie

Září: Magny-Cours/Francie

Září: Barcelona/Španělsko

Říjen: Portimao/Portugalsko

Říjen: San Juan/Argentina

Listopad: Mandalika/Indonésie

Listopad: Phillip Island/Austrálie

Event 13: Istanbul/Turecko nebo Jerez/Španělsko



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama