Reklama

Pre WorldSSP 300: Před Misanem vede Gonzales

Jezdci a jezdkyně šampionátu «malých supersportů» už absolvovali čtyři závody (místo odřeknuté Imoly závodili dvakrát v Jerezu) a kromě závodu na okruhu «Misano World Circuit nesoucí jméno Marca Simoncelliho» je čekají ještě čtyři závody: Donington Park, Portimao, Magny Cours a finále v Losailu.

V této kubatuře uvidíme celkem 6 jezdců s wild card: Především lídr IDM Toni Erhard (KTM) a dále to budou Giacomo Mora, Matteo Berte a Emanuele Vocino (Yamaha) a také Thomas Brianti a Nicola Bernabe (Kawasaki).

Na čele šampionátu nejslabší objemové kubatury motocyklů co nejvíce podobným těm sériovým je tedy vítěz tří závodů ze čtyř celkově odjetých Manuel Gonzalez (Kawasaki ParkinGO Team), druhý je ex-pilot Grand Prix Moto3 Scott Deroue (Kawasaki MOTOPORT), třetí potom mistr světa z roku 2017 Marc Garcia (DS Junior Team). Top-5 kompletují Jan-Ole Jahnig (Freudenberg KTM Junior Team) a Hugo De Cancellis (Team Trasimeno Yamaha). Šestá je obhájkyně titulu Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300), sedmý potom Victor Steeman (Freudenberg KTM Junior Team), když Top-10 uzavírá překvapení loňské sezóny Galang Hendra Pratama (Semakin Di Depan Biblion Motoxracing).

Pořadí v WorldSSP300: 1. Manuel Gonzalez (ESP-Kawasaki) - 88 bodů; 2. Scott Deroue (NED-Kawasaki) - 56; 3. Marc Garcia (ESP-Kawasaki) - 50; 4. Jan-Ole Jahnig (GER-KTM) - 48; 5. Hugo de Cancellis (FRA-Yamaha) - 47; 6. Ana Carrasco (ESP-Kawasaki) - 40; 7. Victor Steeman (NED-KTM) -31; 8. Andy Verdoia (FRA-Yamaha) - 29; 9. Omar Bonoli (ITA-Yamaha) - 24; 10. Galang Hendra Pratama (IND-Yamaha) 23.

Španělka Beatriz Neila (Yamaha) je další ženou, která dokázala bodovat v šampionátu MS a aktuálně se nachází na 22. pozici se ziskem 3 bodů.

Tři naši zástupci (König, Schwarz a Pelikánová) ještě v šampionátu nejenže nebodovali, ba dokonce s výjimkou Olivera Königa - 21. místo v Motul Dutch Round - ani v závodě nestartovali...



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama