Reklama

Podaří se Folgerovi stát se stabilním pilotem WorldSBK?

Německý jezdec Jonas Folger má celkem reálnou šanci stát se 2021 stabilním pilotem šampionátu WorldSBK. Vše se rozhodne, jaké budou jeho výsledky ve dvou závodech s wild card v šampionátu MS-Superbike během letošního podzimu za Team Bonovo action by MGM Yamaha.

Folger měl původně startovat s motocyklem Yamaha R1 na domácím závodě v Oscherslebenu, ten byl ale zrušen. Nyní bude mít k dispozici motocykl Yamaha R1 jednoho italského superbikového týmu ze šampionátu WorldSBK.

Bývalý pilot MotoGP pojede za Bonovo action by MGM Racing šampionát IDM-Superbike a pokud ho celkově vyhraje a podá odpovídající výkon i během dvou závodních víkendů s wild card v šampionátu světovém, tak je šance startovat 2021 ve světovém mistrovství Superbike.

Jako šéftechnik bude už nyní v IDM působit nám dobře známý Michael Galinski z MGM, peníze k účasti v německém superbikovém šampionátu dodá firma Bonovo zabývající autobusovými zájezdy.

„Definitivní rozhodnutí o startu v MS-Superbike 2021 by mělo padnout v říjnu, maximálně v listopadu“, říká Jürgen Röder, majitel týmu Bonovo action by MGM Racing.

Mimochodem: Röder je velkým fanouškem MS-Side, má ve své stáji celkem tři týmy (mj. osminásobného mistra světa Tima Reevese) a s nimi jezdí jak světový, tak německý šampionát Side.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama