Reklama

Pit Bereir: Žádný důvod k depresi

Ředitele oddělení KTM-Motorsport Pita Beirera samozřejmě mrzí zranění Kallia a Pola Espargaró, kteří tak budou chybět na startu domácího závodu KTM na Red Bull Ringu.

„Ale my vedeme ve dvou kubaturách Grand Prix a při domácí Grand Prix budeme mít na startovním roštu 22 motocyklů GP“, ví jasně stratég KTM.

Pochopitelně je pro tým Red Bull KTM trochu smutné, že se v neděli se na startovní rošt postaví v královské kubatuře GP Rakouska na Spielbergu místo tří pilotů MotoGP pouze jeden - Bradley Smith. Důvodem je, že Mika Kallio (koleno) a Pol Espargaró (levá klíční kost) se během posledních dvou závodů Grand Prix zranili.

Ovšem účast KTM při třetí GP v historii firmy je obrovská a také tribuna KTM s 10.000 místy (o 2000 víc než vloni) je prakticky vyprodaná.

A žádná jiná značka nebude mít během závodního víkendu na trati tolik závodních motocyklů jako domácí KTM:

1x MotoGP
5x Moto2
16x Moto3 (včetně lokalmatadora s wild card Maximiliana Koflera, Rakousko)
24x Red Bull MotoGP Rookies Cup
26 x ADAC Junior Cup powered by KTM

Celkem tedy na trati uvidíme: 50 motocyklů konfigurace Cup od KTM a 22 biků GP.

Rovněž v dosud odjetých závodech si vede KTM lépe než vloni: V MS-Moto2 vyhráli Miguel Oliveira (2x) a Brad Binder (1x) tři z deseti dosavadních závodů. Vloni se první vítězství podařilo KTM až v říjnové Austrálii.

Aktuálně je Portugalec Miguel Oliveira lídrem kubatury Moto2.

A v MS-Moto3 získali piloti KTM v první polovině šampionátu více pódiových umístění, než 2017 za celou sezónu. A také třikrát více vítězství - zasloužili se o to Marco Bezzecchi - Las Termas, Philipp Öttl - Jerez a Albert Arenas - Le Mans. V sezóně 2017 to bylo pouze jedno vítězství - Andrea Migno v Mugellu.

A rovněž přijíždí na Red Bull Ring jako lídr kubatury Moto3 jezdec s motocyklem KTM, Ital Marco Bezzecchi.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama