Reklama

Peter Hickman je v kubatuře Superstock prostě neporazitelný

Druhý závod kubatury Superstock se skončil v Top-3 stejným pořadím jako ten první, tedy vítězstvím Petera Hickmana (BMW) a bylo to jeho jedenácté vítězství na Isle of Man a v kubatuře Superstock pak páté v řadě. Druhý se umístil Michael Dunlop a stupně vítězů doplnil Dean Harrison.

Michael Dunlop mohl v závodě Superstock vyrovnat rekord svého strýce Joeye v počtu vítězství na Tourist Trophy, ale tomu zabránil Peter Hickman. Ten při svém vítězném závodě překonal svůj vlastní rekord okruhu v této kubatuře.

Peter Hickman vyhrál už v úterý s náskokem 23 sekund před Dunlopem. Počasí se proti předešlým dnům změnilo, na okruhu Snaefell Mountain Course foukal vítr a to bylo při eventuálních skocích nebezpečné. Tyto skoky se totiž jedou na šestý rychlostní stupeň s plným plynem.

Než však 44 jezdců mohlo do závodu vůbec vyjet, musela být odstraněna pomocí kladkostroje větev visící nad tratí, což mělo za následek 45minutové zpoždění.

Dunlop, ale také Hickman, už od samotného začátku dávali o sobě vědět: V Ramsey vedl Hickman o 0,8 sekundy před Dunlopem, třetí Harrison už ztrácel osm sekund.

Po prvním ze tří kol zajeli jezdci do svých boxů dotankovat: Hickman vedl o 1,8 sekundy. Třetí byl Harrison, za ním následovali Conor Cummins, Jamie Coward, James Hillier, Josh Brookes, John McGuinness, Shaun Anderson a Dominic Herbertson.

Pomalu, ale jistě se začal Hickman vzdalovat Dunlopovi a začal dokazovat že v kubatuře Superstock nemá prostě konkurenci. To už vzdal Todd, který se ráno necítil zdravotně vůbec v pořádku.

Hickman jel stejně jako Dunlop nadoraz, ten dokonce předjel o 40 sekund před ním startujícího Harrisona. Proti Hickmanovi neměl nikdo šanci, ten na svém motocyklu hodně podobném tomu sériovému, zajel jako první rychlostní průměr vyšší, než je 136 mph.

Dunlop musel uznat neporazitelnost Hickmana, Harrison skončil opět třetí. Postavení na stupních vítězů je tak stejné jako v prvním závodě Superstock. Cummins obsadil čtvrté místo, Brookes porazil Cowarda v boji o poslední volné místo v Top-5 o méně než 0,5 sekundy. John McGuinness skončil osmý, za Hillierem.

Výsledek, Superstock 2: 1. Peter Hickman (GB), BMW, 3 kola za 50:40,300 min. 2. Michael Dunlop (GB), Honda, 17,184 sec zpět. 3. Dean Harrison (GB), Kawasaki, +58,002 sec. 4. Conor Cummins (GBM), Honda. 5. Josh Brookes (AUS), BMW. 6. Jamie Coward (GB), Honda. 7. James Hillier (GB), Yamaha. 8. John McGuinness (GB), Honda. 9. Dominic Herbertson (GB), BMW. 10. Michael Rutter (GB), BMW. Ferner: 22. David Datzer (D), BMW. DNF Julian Trummer (A), Honda. Nejrychlejší kolo: Hickman za 16:36,114 min. (Průměr 136,358 mph).



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama