Reklama

Pedrosa od Hondy k Yamaze: Chybí pouze formality

Ačkoliv ani v Assenu nebyl oficiálně potvrzen přestup Dani Pedrosy od týmu Repsol Honda do nové závodní stáje Petronas SIC Yamaha, tak dle vyjádření samotného 32-letého španělského jezdce, je to pouze formální záležitost.

Včera celý den probíhala v Dorna-Office v paddocku GP Assenu schůzka mezi novým týmovým manažerem a majitelem závodní stáje Petronas SIC Yamaha Razlanem Razalim a dalším majitelem týmu Jorge Martinezem. Jednalo se o tom, za jakých podmínek předá «Aspar» Martinez své dosavadní dvě týmová místa na nový tým Petronas-SIC-Yamaha.

Mimochodem ještě v Mugellu tvrdil Jorge Martinez úplně suverénně: „Nic neprodám“.

Petronas, Yamaha, Martinez a Dorna chtějí vše oficiálně oznámit při Grand Prix Německa na Sachsenringu. V důležitých detailech ale panuje vzájemná shoda.

Jezdecké duo budou dle všech předpokladů tvořit Španěl Dani Pedrosa a Ital Franco Morbidelli. O naplnění finančního budgetu se postarají dvě firmy: Sepang International Circuit a Petronas.

Týmové trucky a hospitality dodá (prodá) novému týmu Marc VDS Racing.

Týmovým manažerem by měl být Nizozemec Wilco Zeelenberg, který s Lorenzem u Yamahy získal tři tituly mistra světa a nyní pracuje jako «Track Analyst» (tedy Riding Coach) pro Mavericka Viňalese.

Dani Pedrosa tak po 13 sezónách v týmu Repsol-Honda a 18 letech závodění na motocyklech Honda v různých kubaturách rozhodl změnit jiný motocykl a v jiném týmu.

Zkušený španělský jezdec bude mít v sezóně 2019 k dispozici třetí motocykl Factory-Yamaha, což potvrdil ředitel závodního oddělení Yamahy Lin Jarvis.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama