Reklama

Obrovská smůla: Valentino Rossi si v tréninku zlomil holenní a lýtkovou kost

Dnes odpoledne si při tréninku endura v Tavullii přivodil devítinásobný mistr světa a aktuálně čtvrtý jezdec šampionátu MotoGP Valentino Rossi zlomeninu pravé holenní a lýtkové kosti.

Tovární jezdec Yamahy byl přijat do nemocnice v Urbino, kde bude s největší pravděpodobností ještě dnes v noci operován.

Mimochodem: Stejné zranění si přivodil Rossi po těžkém pádu při sobotním tréninku v Mugellu 2010, kdy pak musel vynechat 3 závody Grand Prix - 40 dní zdravotní přestávky - aby se po speciálním testování v Brně - v pondělí po závodě MS-Superbike - vrátil do kolotoče Grand Prix na Sachsenringu a skončil zde čtvrtý.

První neoficiální prognóza hovoří o 30 dnech přestávky, takže by Rossi musel vynechat především domácí Misano (10. září), a také následující závod GP Aragonie (24. září). Následující GP v japonském Motegi se jede potom až po 3 týdnech!

V každém případě se tímto zraněním hodně zmenšila jeho možnost bojovat o desátý titul mistra světa: Před domácím závodem v Misanu vede Andrea Dovizioso se 183 body, na druhé místo klesl Marc Marquez (174), třetí je a stále ve hře o titul Maverick Vinales (170). Valentino Rossi je nyní čtvrtý (157), Dani Pedrosa (148) kompletuje Top-5.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama