Reklama

Na čele jsou Cortese, Carrasco a Reiterberger

Samozřejmě, že nedílnou součástí «Nolan Portuguese Round» budou na okruhu «Autódromo Internacional do Algarve» v Portimao i závody kubatur Supersport, Supersport 300 a STK 1000.

V šampionátu WorldSSP nebude o napětí nouze už před startem samotným. Vede totiž Rookie této kubatury Němec Sandro Cortese o pouhých 5 bodů před Francouzem Julesem Cluzelem. Že zkušený francouzský jezdec bude na startu s motocyklem Yamaha, je celkem jasné. Ale v jakém týmu se objeví? Za svůj dosavadní tým Nerds nebo za GMT94? A všichni příznivci motocyklového závodění budou jistě s napětím očekávat debut Hectora Barbery v týmu Puccetti Kawasaki.

Jinak Alex Murley je novým pilotem GEMAR Lorini Honda místo Alexe Baldoliniho, Samuel Hornsey pak nahradí v sedle motocyklu Triumph Stefana Hilla v týmu Profile Racing. Čtyři wild card dostali: Japonec Kengo Nagao (Puccetti Racing), Portugalec Ivo Lopes ENI_Motor 7_Pequeno Motos) a dva Španělé Borja Quero (EMPERADOR Racing Team) a Miquel Pons (H43 Team NOBBY DENSON).

Včetně jezdců s wild card uvidíme celkem 30 motocyklů.

Stav WorldSSP po 8 závodech z 12 celkově: 1. Sandro Cortese (GER-Yamaha) 138 bodů; 2. Jules Cluzel (FRA-Yamaha) 133; 3. Randy Krummenacher (SUI-Yamaha) 116; 4. Federico Caricasulo (ITA-Yamaha) 104; 5. Lucas Mahias (FRA-Yamaha) 103; 6. Raffaelle De Rosa (ITA-MV Agusta) 103; 7. Anthony West (AUS-Kawasaki) 51; 8. Luce Stapleford (GBR-Yamaha) 47; 9. Thomas Gradinger (AUT-Yamaha) 40; 10. Kyle Smith (GBR-Honda) 39.

Španělka Ana Carrasco (Kawasaki) přijíždí k 7. závodu MS-SSP 300 s náskokem 16 bodů na Němce Lucu Grünwalda (KTM) a má velkou šanci stát se první mistryní světa v motocyklem v kubatuře sólo. To by bylo velké překvapení, které před sezónou 2018 určitě nikdo nečekal. A právě portugalské Algarve by mohlo hodně napovědět, nebo už snad rozhodnout předčasně o titulu.

Co se týká změn na startovním roštu? Tak Nizozemec Victor Steeman nahradí svého zraněného krajana Koena Meuffelse, Australan Jack Mahaffy pak v týmu Terra e Moto Imanuela Putra Pratnu. Čtyři wild card pak dostali: Portugalec Pedro Fragoso (bude debutovat v týmu pilota Moto2 Miguela Oliveiry Miguel Oliveira Racing Team) a dále tři jezdci ze šampionátu CEV RFME: Alex Borner (DEZA-Cordaba-Patrimonio de la Humanidad), Guillem Erill (DEZA-Cordaba-Patrimonio de la Humanidad) a Ferrán Hernández (Kawasaki PALMETO PL Racing), takže celkem pojede v nejslabší objemové kubatuře 40 jezdců a jezdkyň.

Stav MS-Supersport 300 po 6 závodech z 8 celkově: 1. Ana Carrasco (ESP-Kawasaki) 84 bodů; 2. Luca Grünwald (GER-KTM) 68; 3. Borja Sanchez (ESP-Kawasaki) 58; 4. Scott Deroue (NED-Kawasaki) 55; 5. Dorren Loureiro (ZA-Kawasaki) 53; 6. Galang Hendra Pratama (IND-Yamaha) 52; 7. Mika Perez (ESP-Kawasaki) 52; 8. Koen Meufels (NED-KTM) 49; 9. Glenn Van Straalen (NED-KTM) 47; 10. Walid Khan (NED-Kawasaki) 42.

Němec Markus Reiterberger (BMW) má náskok před Chilanem Maximilianem Scheibem (Aprilia) 14 bodů a chtěl by se před svým přestupem do WorldSBK samozřejmě rozloučit jako historicky poslední šampión této kubatury vůbec. A tento titul by mohl získat předčasně už v Portugalsku.

S wild card se představí Španěl Lucas de Ulacia (Kawasaki PALMETO PL Racin) a svůj debut zde zažije Indonésan Ahmad Yudhistira, nový pilot týmu Kawasaki C.M. Racing.

Že ale tato kubatura letos končí, dokazuje hubené startovní pole, které obsahuje pouhých 17 jezdců.

Stav ME-STK 1000 po 6 závodech z 8 celkově: 1. Markus Reiterberger (GER-BMW) 124 bodů; 2. Maximilian Scheib (CHI-Aprilia) 110; 3. Roberto Tamburini (ITA-BMW) 97; 4. Federico Sandi (ITA-Ducati) 72; 5. Florian Marino (FRA-Yamaha) 67; 6. Luca Vitali (ITA-Aprilia) 59; 7. Riccardo Russo (ITA-Ducati) 46; 8. Alessandro Del Bianco (ITA-BMW) 35; 9. Gabriele Ruiu (ITA-Kawasaki) 33; 10. Matteo Ferrari (ITA-Ducati) 25.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama