Reklama

MS Moto2 v Austinu: Franco Morbidelli ve stopách Lorenza

Top-3 závodu Moto2 na okruhu Circuit of the Americas 2016 mezitím závodí v kubatuře MotoGP. Aktuálním nejlepším pilotem Moto2 z roku 2016 je Dominique Aegerter.

2016 vyhrál Alex Rins závod Moto2 v Austinu před Samem Lowesem a Johannem Zarcem. Ti všichni 2017 postoupili do kubatury MotoGP. Za těmito Top-3 následoval vloni Dominique Aegerter, tehdy ještě na motocyklu Kalex, a dále Jonas Folger, který rovněž postoupil do královské kubatury, Simone Corsi a Tom Lüthi.

V tomto roce přijíždí do Austinu jako lídr Franco Morbidelli. Ital z týmu Marc VDS má po dvou vítězstvích náskok 14 bodů před Tomem Lüthim a 17 před jezdcem KTM Miguelem Oliveirou.

Přinášíme vám nejdůležitější fakta a statistické údaje kubatury Moto2:

• Franco Morbidelli je prvním Italem, který dokázal vyhrát dva závody v řadě v prostřední kubatuře od doby Marca Simoncelliho 2009. Je také prvním jezdcem, který v prostřední kubatuře vyhrál oba úvodní závody sezóny od doby závodění v prostřední kubatuře Jorge Lorenza 2007.

• Vloni stál Morbidelli v Austinu na startovním místě 9 a byl v cíli odmávnut na 14. místě. Od GP Argentiny 2016 nebodoval ovšem pouze v deštivém závodě na Sachsenringu, jinak byl vždy odmávnut v Top-15.

• V Argentině dojel poprvé Miguel Oliveira s KTM ve své kariéře Moto2 na druhém místě. Stal se tak vůbec prvním Portugalcem, který se postavil v této kubatuře na pódium. Vloni odstartoval Oliveira z P20 na gridu a v závodě havaroval.

• Tom Lüthi si v Argentině vyjel 3. místo. Bylo to jeho 37. pódiové umístění v Moto2, tím se stal absolutně nejúspěšnějším jezdcem v této statistice. Vloni v Austinu byl odmávnut v Top-7, když do závodu vyjel z 5. pozice na startovním roštu. Jeho dosud nejlepším umístěním na tomto okruhu je 6. místo z roku 2014.

• Dominique Aegerter je jediným aktuálním jezdcem této kubatury, který už zde stál na pódiových stupních. 2014 obsadil třetí místo, v loňském roce zde skončil čtvrtý.

• Xavier Simeon z týmu Tasca stál 2015 v Austinu na Pole-Position. Bylo to zatím jeho jediné Pole-Position.

• Rookie Moto2 Fabio Quartararo byl 2015 v Austinu druhý v závodě Moto3. Bylo to jeho první pódium vůbec a to hned při druhém startu v Grand Prix.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama