Reklama

MotoGP 2018: Poslední tajenka vyřešena, Bradley Smith zůstává

Už i poslední místo na startovním roštu královské kubatury MotoGP má svého pevného pilota. Brit Bradley Smith zůstává v týmu Red Bull KTM Factory Racing, kde bude závodit s motocyklem KTM RC16.

Naopak Fin Mika Kallio se musí spokojit s pozicí testovacího jezdce této továrny a doufat, že mu bude umožněno závodit s wild card při maximálním počtu povolených závodů v sezóně 2018, tedy v šesti.

Začátkem října sice sportovní ředitel KTM Pit Beirer zdůraznil, že před finálem letošní sezóny ve Valencii nepadne žádné rozhodnutí v případě eventuálního nahrazení Bradleyho Smithe v sezóně 2018 testovacím jezdcem Mikou Kalliem, ale už před zámořskými závody se KTM rozhodla, že Smith zůstane v továrním týmu Red Bull KTM, zatímco Kallio bude také 2018 absolvovat pouze vybrané závody s wild card a hlavně zůstane nadále činný jako testovací pilot rakouské továrny.

V Aragónu se testovací pilot Mika Kallio během závodu pohyboval v Top-10, nakonec byl odmávnut na 11. místě, pouhých 17 sec za vítězným Marquezem, ale před nejlepším továrním pilotem Suzuki, kterým byl Andrea Iannone. Fin projel cílem pouze 3,1 sec za továrním kolegou Polem Espargarem, ale 19,104 sec před Smithem. Už při Grand Prix Rakouska zazářil Kallio svým výkonem a výsledkem, když domácí závod rakouské továrny dokončil na 10. místě, jako suverénně nejlepší jezdec KTM se ztrátou 19,766 na vítězného Doviziosa, ovšem s náskokem 16,657 sec před Smithem...!

V každém případě pojede Mika Kallio s wild card finálový závod letošní sezóny Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana na okruhu Circuit Ricardo Tormo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama