Reklama

Místo Jonase Folgera pojede v Motegi Kohta Nozane

Nemocného Němce Jonase Folgera, který trpí nemocí «Epstein Barr Virus» zkráceně (EBV), vystřídá při závodě «Motul Grand Prix of Japan» na okruhu Twin Ring Motegi v týmu Tech3 Yamaha japonský mladík Kohta Nozane.

Celkem tři až čtyři japonští jezdci připadali v úvahu, jako náhradníci za nemocného Jonase Folgera v týmu Tech3 Yamaha. Nakonec se Kouichi Tsuji (vedoucí projektu MotoGP za továrnu Yamaha) rozhodl pro jezdce jménem Kohta Nozane.

Tento 21-letý japonský jezdec už má za sebou v MS-Moto2 v sezónách 2012 a 2013 celkem 4 starty v Grand Prix, ale bez bodového zisku.

Letos ovšem v Sepangu testoval Kohta Nozane za tým Yamaha Factory v Sepangu právě motocykl Yamaha z královské kubatury.

A můj osobní názor k nemoci «Epstein Barr Virus» z vlastní zkušenosti (můj svěřenec Franz Stocher, řečený «FraSt» absolvoval toto infekční onemocnění v roce 2003 a nebyla to vůbec žádná «sranda», takže: Je to infekční nemoc (přebytek bílých krvinek). Sportovec se cítí unaven, a bylo mu doporučeno sedět (ležet) dlouho v křesle....

Projevuje se neobyčejně vysokým pulsem (tepem) i v klidu a úplné vyléčení trvá 2 až 3 měsíce.

Závěrem: Za Jonase Folgera bude muset být i na Phillip Islandu, resp. v Sepangu a pravděpodobně i ve Valencii nastoupit za tým Hervé Poncharala Tech3 Yamaha náhradník....!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama