Reklama

Maverick Vinales kontra Ramon Forcada

Vztah mezi pilotem továrního týmu Movistar Yamaha Maverickem Vinalesem a jeho šéftechnikem Ramonem Forcadou už delší dobu není vůbec harmonický, přičemž je jasné, že mezi dvěma takovými osobnostmi v jejich pracovních pozicích musí existovat vzájemná důvěra.

Vše vyvrcholilo v sobotu v Brně, když Vinales musel absolvovat Q1, aby vůbec mohl bojovat o pozice na gridu 1- 12. A v závodě pak hned zpočátku třetí jezdec loňského MS havaroval, když ho v T3 trefily motocykly Stefana Bradla a Bradleyho Smithe.

Maverick Vinales si v brněnském paddocku nebral před svá ústa žádné servítky, když svůj tým kritizoval: „Celá sezóna je divná, jednou je motocykl dobrý, podruhé špatný. A warm up přece není k tomu, aby se hledalo nastavení. To musí být hotovo už v pátek. A já nemohu používat takový set-up, jako jiný jezdec od Yamahy, neboť mám úplně odlišný způsob jízdy - agresivnější.“

Vinales se tak dostal do sporu se svým šéftechnikem Ramonem Forcadou a později musel doslova k raportu ke sportovnímu řediteli Yamahy Linu Jarvisovi.

Řadu týdnů se už spekulovalo o rozchodu Mavericka Vinalese s Ramonem Forcadou. A Vinales pro Radio Catalunya řekl, že se rozchází s Forcadou a chce spolupracovat s Estebanem Garciou, s kterým získal svůj titul mistra světa 2013 v Moto3.

Pak se ale opravil a prohlásil, že až v sezóně 2019.

Proč došlo k tomuto obratu? Garcia je aktuálně u KTM, kde se stará o Bradleyho Smithe.

Takže Vinales a Forcada by měli spolupracovat až do konce roku 2018.

A zde se nabízí otázka, jak by to mělo vlastně v praxi fungovat? Vinales už Forcadovi nevěří a přece je před nimi ještě skoro polovina sezóny...

A týmové vedení nyní řeší před GP Rakouska základní otázku: Bude smět Ramon Forcada být v továrním boxu u Mavericka Vinalese? A jestli že ne, tam kdo ho Rakouskem počínaje vlastně nahradí...

Příští dny ukáží situaci takovou, jaká ve skutečnosti je. Jedno je jisté, za současné eskalace, když Maverick Vinales ztrácí na Marca Marqueze 72 bodů, a když na jeho straně továrního boxu Yamahy panuje totální chaos, se o titulu mistra světa rozhodne pouze mezi Marcem Marquezem a Valentinem Rossim, i když teoretické šance mají samozřejmě i Dovizioso, Vinales a Lorenzo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama