Reklama

Matteo Baiocco na svět už nemyslí

Italský mistr Matteo Baiocco opouští Ducati a pojede v satelitním týmu Nuova M2 Racing s motocyklem Aprilia italský šampionát CIV. Hodně základní rozhodnutí. dalo by se říci že Matteo Baiocco hraje odvážný poker.

32-letý trojnásobný italský šampion dokončil WorldSBK 2015 na skvělém 9. místě jako druhý nejlepší soukromý jezdec, když závodil v týmu Althea Racing s motocyklem Ducati Panigale R. Tým Althea Racing ovšem na sezónu 2016 přestoupil k BMW a angažoval místo Itala Baiocca celkem pochopitelně Němce Markuse Reiterbergera - tedy německého šampiona IDM.

Mimochodem: «Papá» Reiterberger pracuje ve vývojovém motocyklovém oddělení továrny BWM...!

V uplynulé sezóně tak na Baiocca žádné místo na startovním roštu WorldSBK nezbylo a musel se spokojit s roli náhradníka v týmu VFT Racing, kdy s motocyklem Ducati Panigale R absolvoval celkem 8 jízd, 4x v Top-15 a nejlépe na P12 v Imole.

Trojnásobný italský šampion CIV-SBK Matteo Baiocco (2011, 2012 a 2016) se zkušenostmi z 89 závody v MS-Superbike a také ze seriálu British Superbike se tak plně soustředí na italský superbikový šampionát.

Ten bude velmi kvalitní, kromě Baiocca zde budou závodit testovací pilot Ducati z MotoGP Michele Pirro, zkušený Massimo Roccoli a nově také ex-tovární pilot MV Agusty z WorldSSP Lorenzo Zanetti - tedy piloty, kteří jsou na úrovni světového šampionátu.

Na bývalého testovacího pilota Ducati pro SBK a oblíbence této továrny Mattea Baiocca ale čekají hned čtyři nové aspekty: nový motocykl, nová konfigurace, nové pneumatiky a nový tým.

Baiocco už absolvoval s motocyklem Aprilia první testy ve španělské Cartageně.

Italský pilot se tak vydal cestou některých svých závodních kolegů, tedy než jezdit ve světovém šampionátu pouze jako výplň startovního roštu a občas bodově paběrkovat, tak je lepší závodit v národním šampionátu, jako jsou BSB, Australian Superbike, a jiné.

Zdá se, že CIV nyní zažívá podobnou situaci.

Jeho týmovým kolegou se stal mladý, teprve 21-letý Chilan Maximilian Scheib. Letošního vicešampiona CEV-STK uvidíme jak v italském mistrovství CIV, tak v ME-STK 1000 ccm.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama