Reklama

Lorenzo si myslí, že Yamaha bude preferovat Rossiho na úkor Vinalese

V rozhovoru pro španělský deník Marca vysvětluje Jorge Lorenzo, co pro Yamahu znamená «značka» Valentino Rossi.

V hodně pikantním článku pro španělský list «Marca» se trojnásobný mistr světa Lorenzo vyjadřuje bez «servítků» o 9 letech závodění v továrním týmu Yamahy.

„Yamaha má za svými zády pilota, který je ikonou motocyklů, všech médií, a který se zasloužil o obrovský prodej motocyklů této značky. Takovou situaci není snadné zvládnout, když jsme oba bojovali o titul“, zdůrazňuje Lorenzo, který je nyní v Ducati.

„Uvědomil jsem si to, musel jsem se starat o jejich diamant ve smyslu prodeje. Ať se to líbí nebo ne, a to navzdory výsledkům, ale už uplynulo hodně let, aniž by získal titul, on je stále velmi silný v médiích a bude i nadále dělat hodně pro prodej značky.“, říká před zahájením nové sezóny hodně otevřeně tovární ex-pilot Yamahy Lornezo.

Poté, už ne tak skrytě, ale varování je určeno Mavericku Vinalesovi, tedy současnému kolegovi Rossiho: „Takže je hodně nepravděpodobné, že by oba jezdci měli stejné zacházení, pokud půjde o extrémní situace konfrontace a negativních pocitů v boji o titul a v tomto smyslu. Vždycky jsem to říkal, a také jsem to pochopil“.

Lorenzo také okomentoval prohlášení Massima Meregalliho, který nedávno řekl, že v týmu Yamahy je mnohem uvolněnější atmosféra po odchodu Jorgeho. „On byl z toho či onoho důvodu do značné míry na straně Rossiho“.

Co se týká cílů Mallorčana na rok 2017, tak sám říká: „Cílem je vyhrát více závodů než loni (Lorenzo vyhrál 4 závody GP a Ducati dva) a na některých okruzích můžeme jezdit velmi dobře. Ale aby bylo dosaženo závodit na každé dráze o vítězství, nebo snad o titul mistra světa, tak předtím musíme absolvovat ještě mnoho závodů. Nebo musí naši konkurenti udělat mnoho chyb. V tuto chvíli máme před sebou ještě hodně práce. “



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama